Accijnzen op LPG en LNG per 1 april ook naar beneden

Beim Betanken mit Erdgas sichert ein kleiner Sicherheitshebel die Zapfpistole vor dem Abrutschen.

Net als voor diesel en benzine geldt ook voor LPG en LNG per 1 april een tijdelijke verlaging van de accijns. Dit heeft staatssecretaris Marnix van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) donderdag toegezegd in een debat met de Tweede Kamer. De accijns op LPG (waaronder vloeibaar propaan en butaan) en LNG wordt tot het einde van het jaar met 4,1 cent per liter verlaagd. 

Dit betekent volgens het ministerie van Financiën voor automobilisten een besparing van 2,22 euro op een volle tank LPG/LNG van 45 liter, de gemiddelde inhoud van een tank van een auto in het B-segment.

Een week geleden werd bekend dat de accijns op benzine tijdelijk omlaag gaat met 17,3 cent. Voor een benzineauto gaat het volgens het ministerie bij een volle tank om een besparing van 9,42 euro. De prijs van een liter diesel gaat tijdelijk met 11,1 cent omlaag, wat zou neerkomen op een korting van 6,04 euro.

Meer dan miljard

Volgens de Rijksoverheid zal de extra aangekondige accijnsverlaging de staatskas nog eens 11 miljoen euro kosten. Dit komt bovenop het bedrag van ruim een miljard dat al voor de accijnsmaatregel was gereserveerd.

De verlaging van de accijnzen op brandstof is onderdeel van een breder pakket aan maatregelen die het kabinet heeft genomen om mensen tegemoet te komen voor de stijgende energieprijzen en de aanhoudende inflatie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.