Betaallimiet onbemande pomp verhoogd naar 200 euro

Het zogenaamde pre-autorisatiebedrag voor kaartbetalingen bij zelfbedieningspompen wordt verhoogd naar 200 euro per tankbeurt. Alle Nederlandse banken en hun transactieverwerkers zijn daarmee akkoord, meldt de Betaalvereniging Nederland. 

Bij veel onbemande tankstations kunnen klanten nu nog voor maximaal 125 of 150 euro tanken, maar de brandstofprijzen hebben inmiddels zulke grote hoogtes bereikt dat sommige auto’s niet volgetankt kunnen worden voor dat bedrag. Daarom dienden brancheverenigingen NOVE en de VNPI eerder deze week een verzoek in bij de betaalvereniging om dat bedrag te verhogen.

Mogelijk nog aanpassingen

“De banken die bankpassen of creditkaarten verstrekken aan hun rekeninghouders, zijn klaar voor dit hogere pre-autorisatiebedrag van 200 euro. Elders in de betaalketen moeten andere deelnemers hun processen en systemen bijwerken, waaronder de pomphouders zelf, hun leveranciers van betaalautomaten en de transactieverwerkers. Daardoor kan het nog voorkomen dat je bij sommige onbemenste tankstations met je betaalkaart voor maximaal 125 euro of 150 euro per tankbeurt kunt afrekenen”, aldus de Betaalvereniging Nederland, die tevens zorgt voor de afstemming tussen alle betrokken ketenpartijen.

Het is overigens wel mogelijk om in een extra tankbeurt meer te tanken, maar wel steeds voor maximaal 200 euro. Na de reservering wordt het uiteindelijke juiste bedrag van de vertanking van de rekening van de klant afgeschreven en vervalt de reservering.

Wanneer iemand minder dan 200 euro op zijn betaalkaart heeft staan, kan diegene tanken voor maximaal het bedrag dat nog wel met die kaart kan worden afgerekend. Bij bemande stations kan vaak gewoon aan de kassa in de shop afgerekend worden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.