TinQ stuntprijzen Drachten

Stations TinQ zo massaal bezocht dat kortingsactie wordt aangepast

Drachten - Bij het tankstation aan de Janssenlaan in Drachten was het dinsdagochtend al vroeg druk met auto's. Dit vanwege een actie met hoge kortingen bij het tankstation.De actie vond plaats van 11:00 uur t/m 12:00 uur. Het tankstation is van TinQ, omdat ze 20 jaar bestaan werd er een actie bedacht. In een uur tijd kon je tanken voor de prijzen van 20 jaar geleden.Een liter benzine kostte tijdens de actie 1,171. De actuele prijs voor een liter euro loodvrij ligt momenteel ongeveer een euro hoger.

De stuntprijzen die TinQ deze week hanteert vanwege het twintigjarig jubileum trekken zoveel bezoekers, dat het bedrijf geen andere optie ziet dan het aanpassen van de actie om zo de veiligheid te kunnen waarborgen. Dat meldt TinQ naar aanleiding van de enorme drukte die de afgelopen dagen ontstond bij de locaties in onder andere Waalwijk, Berkel en Rodenrijs en Kampen. 

“De acties in deze week zijn tot nu toe zijn té succesvol gebleken, veel blije gezichten bij klanten, maar ook op een aantal locaties zijn er door de extreme drukte verkeersinfarcten ontstaan. De animo en toeloop is vele malen groter dan wij hadden kunnen voorzien, evenals de (brandstof)emotie die op sommige locaties heeft geleid tot grimmige situaties”, meldt het bedrijf. Het aantal deelnemende stations per dag wordt daarom teruggebracht van vier naar twee, zodat er beter gehandhaafd kan worden.

Prijzen twintig jaar geleden

Om het jubileum van het bedrijf te vieren, betalen klanten tot en met vrijdag dagelijks bij verschillende TinQ-stations in ons land een uur lang de prijs van twintig jaar gelden. Voor een liter Euro 95 is dat 1,17 euro, voor een liter diesel 86 eurocent. Dinsdag stond onder andere het station aan de Janssenlaan in het Friese Drachten (foto) op de actiekalender. Hoewel de stunt daar tussen 11.00 en 12.00 uur plaatsvond, was het al vroeg druk.

Vanwege de acties is het bij de tankstations zo druk dat sommige klanten niet binnen het tijdsbestek aan de beurt komen. Volgens de ANWB had de prijsstuntactie bij de locatie in Berkel en Rodenrijs tussen 13.00 en 14.00 zelfs een verkeersinfarct tot gevolg. De hele gemeente stond vast, aldus de verkeersdienst. Dat leidde tot vertragingen tot een uur. De politie moest de enorme toeloop in goede banen leiden, ondanks de drie ingehuurde verkeersregelaars.

Agressie onder klanten

“Dit was massaal en veel groter dan verwacht”, citeert het ANP een woordvoerder van het bedrijf. “We hadden hier op voorgesorteerd door verkeersbegeleiding in te huren en extra mensen in zetten, maar toch is het heel erg druk geworden.”

Mensen die achteraan in de rij stonden werd verzocht te vertrekken. Ook was er volgens de woordvoerder sprake van agressiviteit onder automobilisten omdat klanten lang moesten wachten en anderen voordrongen. Bij twee acties op woensdag wordt er beveiliging ingehuurd. “Voor de emoties en om mensen tot rust te manen”, aldus de woordvoerder. “We willen onze eigen mensen en verkeersregelaars beschermen.”

Wijziging actie

“Vandaag hebben wij de eerste resultaten geëvalueerd, is er ook contact geweest met landelijke en lokale overheidsinstanties en hebben wij helaas moeten besluiten vanwege de onzekerheid over de borging van de verkeersveiligheid op diverse locaties en de veiligheid van onze medewerkers en klanten om de actie te wijzigen”, aldus het bedrijf. “Het aantal locaties waarop de actie “tanken voor de brandstofprijzen van 20 jaar geleden” hebben wij helaas moeten aanpassen, om de veiligheid van een ieder meer te kunnen controleren.”

TinQ heeft in Nederland ruim 350 tankstations. Die zijn door het hele land te vinden. Het bedrijf hoopt uiteindelijk op vierhonderd locaties te komen.

Foto: Noordernieuws

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.