Lukoil spreekt zich uit tegen oorlog in Oekraïne

De Raad van Bestuur (RvB) van Lukoil laat in een verklaring weten ‘diep bezorgd’ te zijn over de ‘tragische gebeurtenissen’ in Oekraïne. Het Russische bedrijf roept bovendien op tot een einde van het conflict. 

“Wij betuigen ons oprecht medeleven aan alle slachtoffers die getroffen zijn door deze tragedie en roepen op tot een zo spoedig mogelijke beëindiging van het gewapend conflict”, schrijft de RvB. “Wij zijn een groot voorstander van een duurzaam staakt-het-vuren en een regeling van de problemen door serieuze onderhandelingen en diplomatie.”

Lukoil laat verder weten alles in staat te stellen om haar activiteiten voort te zetten in de landen en regio’s waar het bedrijf actief is, waaronder dus ook Nederland. “We zetten ons in voor onze hoofdtaak: een betrouwbare leverancier van energie aan consumenten over de hele wereld. Met haar activiteiten wil Lukoil bijdragen aan vrede, internationale betrekkingen en humanitaire banden.”

Onafhankelijk bedrijf

Volgens een woordvoerder van het bedrijf spreekt het voor zich dat ook de Nederlandse en de Belgische tak van Lukoil zich bij de verklaring aansluiten. Ze benadrukt dat Lukoil een onafhankelijk beursgenoteerd bedrijf is dat al vele tientallen jaren actief is in de Benelux, onder meer via het netwerk van tankstations uitgebaat door lokale zelfstandige ondernemers. Het bedrijf laat weten op geen enkel moment beïnvloed te worden door enige politieke besluitvorming.

Direct na de inval van Rusland in Oekraïne werd op sociale media opgeroepen om niet meer bij de stations van het Russische bedrijf te tanken. Op de vraag of automobilisten daar gehoor aan hebben gegeven, gaat Lukoil niet in.

Lukoil heeft 75 vestigingen (bemand en onbemand) in Nederland. In België telt het netwerk 185 stations en in Luxemburg zijn nog eens twee locaties van het merk te vinden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.