OrangeGas Zweden

OG investeert miljoenen in Zweedse tankstations

Foto: OG persbericht

Het Friese OG (OrangeGas) investeert in totaal 22 miljoen euro in de bouw van tien nieuwe, duurzame tankstations in Zweden. De onderneming focust zich daarbij op de bouw van stations met de brandstoffen Bio-CNG, Bio-LNG, waterstof en elektrische laders. 

In totaal realiseert OG drie H2-stations in het Scandinavische land. In de plaatsen Hofors en Gävle komen tankstations waar klanten zowel waterstof kunnen afnemen als laden. De derde locatie, met alleen H2, komt in de stad Göteborg te staan. De drie aanwinsten worden zogenaamde OG Dream Stations: tankstations waar klanten een mix van waterstof, stroom en Bio-CNG en -LNG kunnen krijgen. De subsidieaanvraag voor deze laatstgenoemde brandstoffen op deze locaties is al gedaan.

Vorig jaar al twee stations

Verder worden er drie laadpleinen voor zwaar transport gerealiseerd. Alle OG-stations worden gebouwd langs belangrijke doorgangswegen voor transport. Hierdoor leveren deze nieuwe locaties een ‘substantiële bijdrage aan de decarbonisatie van het transport in Europa’, stelt het bedrijf. De eerste stations worden naar verwachting eind dit jaar geopend. Onlangs werd de bouw van de overige vier Dream Stations al aangekondigd.

“Het vertrouwen in Zweden in OG is groot, daar zijn we erg blij mee. Eind vorig jaar ontving OG ook al subsidie voor het bouwen van twee Dream Stations en twee stations met de combinatie van Bio-CNG en Bio-LNG. Met deze nieuwe subsidies erbij kan OG totaal tien nieuwe schone tankstations realiseren waarvan vijf met H2”, aldus Ewout Bakx, de nieuw benoemde director OG Nordics.

250 miljoen euro

OG wil de komende drie tot vier jaar groeien naar een omzet van 250 miljoen euro. Volgens de onderneming passen de uitbreidingsplannen in Zweden in die plannen. Van het miljoenenbedrag dat geïnvesteerd wordt, bestaat 15 miljoen euro uit subsidie verstrekt door The European Union Next generation en KlimatKlivet, het klimaatveranderingsprogramma van het Zweedse milieubeschermingsagentschap.

Het netwerk van OG is sinds 2008 uitgegroeid tot meer dan 220 tankstations in Europa in Nederland, Duitsland en Zweden. De ambitie van het bedrijf is om de grootste schone retailer van brandstoffen in Europa te worden. Het bedrijf richt zich dan ook uitsluitend op duurzame brandstoffen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.