Leap24 snellaadstations

Leap24 wil dit jaar veertig nieuwe laadstations openen in Nederland

Leap24 snellaadstations

Het bedrijf Leap24 wil dit jaar op veertig locaties in Nederland 240 laadplekken openen. Daarbij focust de start-up zich voornamelijk op het zakelijke verkeer en in het bijzonder op bestel- en vrachtwagens. 

Onlangs haalde het bedrijf ruim 4,25 miljoen euro aan groeikapitaal op tijdens een fundraising. Met het geld kan de onderneming gaan werken aan de ambitie: het verzorgen van een netwerk in heel Noordwest-Europa met goed bereikbare, ruime opstelplaatsen en ruim opgezette laadstations voor elektrische voertuigen. De grootste geldschieter van de investeringsronde was Yard Energy Investments.

Meerdere plekken vastleggen

Het Amersfoortse Leap24 werd afgelopen jaar opgericht door Pelle Schlichting en Ferry Bosgra. De twee hebben het doel om ‘de elektrische rijder makkelijk vooruit te helpen’. Volgens Leap24 moet schone mobiliteit voor iedereen beschikbaar zijn. Dat kan volgens de ondernemers alleen als de overstap naar elektrisch rijden voor bestel- en vrachtwagens succesvol gemaakt kan worden.

Volgens Schlichting stelt de investering Leap24 in staat om het laadnetwerk versneld te realiseren. “Met de financiële middelen die beschikbaar zijn gesteld, is het mogelijk om meerdere locaties vast te leggen in Noordwest-Europa.” De eerste locaties zullen in het tweede kwartaal van 2022 opengaan. Er staan onder andere openingen op de planning in Leeuwarden, Haarlem, Amsterdam, Nijmegen en Geleen.

Ruimte locaties

De laadplaatsen worden ruim ingericht, op een goed bereikbare locatie en met meerdere snelladers zodat de chauffeur niet hoeft te wachten om te kunnen laden. De snellaadstations zijn daarnaast ingericht om ‘veiligheid en ruimte te waarborgen’. Met de laadplekken speelt het bedrijf ook in op plannen van twintig grote steden om in 2025 zero-emissiestadsdistributiezones in te voeren. Daardoor groeit de vraag naar locaties waar bedrijfsmatige vervoerders de voertuigen snel kunnen opladen, stellen de oprichters. De laadstations zullen onbemand geëxploiteerd worden, maar in de buurt zal altijd wat te eten en drinken zijn.

De locaties krijgen een bijzondere uitstraling: de vorm van een boom. “Dit verbeeldt onze ambitie om de wereld een stukje duurzamer te maken.” De groene stroom wordt ingekocht van Nederlandse wind- en zonprojecten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.