Laadpaal Albert Heijn Eneco snellader

Eneco gaat 240 laadpunten installeren bij supermarkten Albert Heijn

Foto: Albert Heijn

Bij zowel Nederlandse als Belgische Albert Heijn-winkels plaatst Eneco dit jaar snelladers. Het zullen er in totaal 120 zijn die gezamenlijk 240 laadpunten opleveren. 

Door de samenwerking tussen Albert Heijn en Eneco kunnen klanten hun auto laden tijdens het doen van de boodschappen. Met de aanleg van de laadpunten maakt Albert Heijn het naar eigen zeggen voor klanten makkelijker ‘een bewuste keuze te maken om met duurzaam vervoer naar de winkel te komen, naast uiteraard fietsen of lopen.’

Joris Laponder, CCO Eneco eMobility: “We zijn ontzettend trots op deze samenwerking en kijken ernaar uit om samen met Albert Heijn bij te dragen aan een groenere toekomst voor Nederland en België. Deze samenwerking is een belangrijke stap om de transitie naar schonere mobiliteit verder vorm te geven.”

Groene stroom

De geleverde stroom is volledig groen en wordt geleverd via Eneco HollandseWind. Het is de bedoeling dat er in 2025 in totaal 2.000 Eneco-laders staan bij de Albert Heijn-vestigingen in de twee landen.

Shell kondigde afgelopen december een soortelijke samenwerking aan. Het bedrijf zal dit jaar bij Intergamma, het moederbedrijf van GAMMA en Karwei, 1.400 snellaadplaatsen creëren. Ook zet de multinational sterk in op laadpalen bij tankstations. Zo werd onlangs het Shell-station Hanenberg in Heesch uitgerust met vier Recharge-laders met ieder een vermogen van 175 kW. Ook het Shell-station in Rijen nam pas een snellader in gebruik.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.