OrangeGas tankstation Bio-CNG

Noordrijn-Westfalen krijgt Nederlands Bio-LCNG-tankstation

Foto: OG

Het Friese OG (OrangeGas) gaat samen met de Italiaanse tankstationbouwer Snam4Mobility een Bio-LCNG-station bouwen in Noordrijn-Westfalen. Het tankstation in de Duitse deelstaat wordt tegen het einde van het jaar opgeleverd.

De twee bedrijven stellen dat ze met het tankstation in de stad Paderborn willen bijdragen aan de decarbonisatie van lichte en zware mobiliteit. Op de locatie kunnen klanten zowel vloeibaar (Bio-LNG) als gecomprimeerd (Bio-CNG) biomethaan tanken.

Nog twintig stations

“De samenwerking met Snam4Mobility is een grote stap voorwaarts om ons Bio-LNG en Bio-CNG-netwerk in Duitsland verder uit te breiden”, aldus hoofd netwerkontwikkeling Europa Wijtze Bakker. “De ervaring die Snam4Mobility heeft in Italië maakt ze de ideale partner om ons internationale netwerk van schone brandstoffen verder ter vergroten en past perfect bij onze ambitie om de grootste onafhankelijke schone brandstofretailer in Europa te worden. Nog dit jaar worden vier nieuwe LCNG-stations in Duitsland geopend met het streven om er totaal twintig te openen in de komende drie jaar.”

Het eerste tankstation maakt deel uit van een groter samenwerkingsproject tussen de twee bedrijven op het gebied van duurzame mobiliteit. Daarbij zal de Italiaanse onderneming de locaties opleveren, waarna OG ze binnen haar netwerk zal exploiteren. Met de nieuwe locaties ontstaat er volgens de Friese onderneming een OG-netwerk van clean fuel stations in Duitsland, Zweden en Nederland. OG biedt 100 procent Bio-CNG aan op al haar CNG-stations. Vanaf begin 2023 zal OG ook alleen nog 100 procent Bio-LNG op haar LNG-stations aanbieden.

Voor het eerst buiten Italië

De overeenkomst betekent voor Snam4Mobility de eerste stap buiten het eigen thuisland. Het bedrijf houdt zich naast de bouw van tankstations ook bezig met vergunningen, service en onderhoud van infrastructuur voor de distributie van duurzame brandstoffen. “Met deze overeenkomst lanceren we een belangrijk partnerschap om het licht en zwaar transport in Duitsland koolstofvrij te maken, door onze expertise in het bouwen en beheren van tankstations te benutten en onze sterke punten te combineren met die van OG in de biomethaanwaardeketen”, aldus Alessio Torelli, ceo van het bedrijf.

De samenwerking kan volgens de partijen ook leiden tot toekomstige projecten die gericht zijn op de verdere uitbreiding van de infrastructuur voor de levering van Bio-CNG en Bio-LNG in Duitsland, evenals mogelijke initiatieven op het gebied van waterstof.

Snam4Mobility is een dochteronderneming van de Italiaanse energie-infrastructuurgroep Snam. OG bezit en exploiteert tankstations voor duurzame brandstoffen in Nederland, Duitsland en Zweden. Dat zijn er inmiddels meer dan 220. Naast Bio-CNG en Bio-LNG richt het bedrijf zich ook op laden, waterstof en HVO100.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.