Laadplein AVIA Weghorst Twekkeler Es

AVIA Weghorst voorziet tankstation in Enschede van laadplein

Foto: AVIA Weghorst

AVIA Weghorst legt momenteel de laatste hand aan ‘het meest geavanceerde laadplein van Twente’. Bij Hush – AVIA Enschede, gelegen aan de Twekkeler Es, kunnen klanten vanaf eind deze week laden met een vermogen tot 300 kW.

De laadpalen van het Finse Kempower zijn geschikt voor EV-trucks, bestelbussen en personenauto’s. “Uniek aan onze AVIA-laadpalen is de dynamische stroomverdeling waardoor ieder voertuig zo efficiënt mogelijk naar de behoefte wordt geladen. Niet onnodig lang wachten omdat er meerdere auto’s staan te laden dus”, laat het bedrijf weten.

QR-code

Wie niet over een laadpas beschikt, kan ook gebruikmaken van de zes opstelplaatsen door de QR-code op de paal te scannen. Daarna kan er per bank betaald worden. Wie de auto vervolgens voorziet van stroom, heeft in de tussentijd de mogelijkheid om een (pizza)broodje, tosti, gebakje, salade of bijvoorbeeld een hartige snack te nuttigen in de Hush-tankshop.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

AVIA Weghorst Twekkeler Es
De werkzaamheden aan de Twekkeler Es zijn in volle gang. Foto: AVIA Weghorst

Onder de internationale vlag van AVIA levert AVIA Weghorst brandstof aan tankstations en groothandelaren in de transport-, landbouw en industriesector. Het bedrijf zegt klanten te willen ondersteunen in hun energietransitie. Of dat nu is met duurzame brandstoffen of door de inzet van laadpalen.

Naast AVIA Weghorst maken ook Achilles Brandstoffen Maatschappij, SO Retail, Vollenhoven Olie en Marees & Kistemaker onderdeel uit van AVIA Nederland. De laatstgenoemde maakte maandag bekend in Kolhorn de eerste waterstofinstallatie binnen het eigen netwerk te gaan installeren. Samen beheren de bedrijven 365 tankstations door heel Nederland.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.