Fastned laadpaal

Flinke omzetstijging voor Fastned in vierde kwartaal

Foto: Fastned persbericht

Fastned heeft in het laatste kwartaal van 2021 een omzet geboekt van 4,9 miljoen euro. Dat is een stijging van 154 procent ten opzichte van de laatste drie maanden in 2020, toen de omzet volgens het Amsterdamse snellaadbedrijf nog 1,9 miljoen euro bedroeg.

Volgens Fastned is de sterke stijging te verklaren door de hogere bezettingsgraad van de stations als gevolg van de stijgende verkoop van elektrische voertuigen. Bovendien had Fastned 40 procent meer stations in gebruik dan in het laatste kwartaal een jaar eerder. Zo werden onlangs nog locaties in Duitsland en Frankrijk in gebruik genomen en werd een station aan de A58 tussen Tilburg en Eindhoven geopend. Ook het aantal laadsessies steeg de afgelopen maanden fors: 98 procent.

Michiel Langezaal, ceo van het bedrijf, blikt tevreden terug op het einde van 2021. “In het laatste kwartaal openden we meer stations dan in heel 2020 en in meer landen. Ik ben erg blij om te zien dat al dit harde werk tot uiting komt in de sterke omzetstijging in het vierde kwartaal van 2021. Dit is des te indrukwekkender gezien de vaak lastige omstandigheden, zoals de wereldwijde leveringsproblemen als gevolg van de pandemie en de energietransitie die druk zet op netbeheerders die onze stations van stroom moeten voorzien.”

188 stations

In het vierde kwartaal van het afgelopen jaar werden in totaal 24 stations aan het netwerk toegevoegd, waarmee het totaal uitkwam op 188 locaties in zes landen. Dit waren er zeven in Nederland (inclusief de ombouw van twee MisterGreen-locaties), zes in Duitsland, vijf in België en zes in Frankrijk. Bovendien werden in 2021 nog eens 44 locaties verworven om nieuwe stations te bouwen.”We hebben deelgenomen aan vele aanbestedingen voor nieuwe locaties, wat naar verwachting de komende jaren zal zorgen voor een sterke pijplijn van snelweglocaties”, aldus Langezaal.

In heel 2021 opende Fastned in totaal 44 nieuwe stations, met nog eens zeven laadplekken die klaar zijn voor gebruik, maar nog wachten op een aansluiting op het elektriciteitsnet. De vertraagde aansluiting op het elektriciteitsnet betekent dat deze zeen stations de komende tijd in gebruik zullen worden genomen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.