Karen de Lathouder BP Nederland

Karen de Lathouder nieuwe ceo van bp Nederland

Foto: LinkedIn

Karen de Lathouder is sinds 1 januari de nieuwe ceo van bp Nederland. Ze neemt het stokje over van Ruben Beens, die het bedrijf verlaat. Naast de functie van ceo zal De Lathouder ook actief blijven als manager van de raffinaderij van bp in Rotterdam.

“De Nederlandse industrie maakt talloze, onmisbare producten op een verantwoorde manier. Maar het moet nog beter, schoner en duurzamer”, zegt de kersverse bestuursvoorzitter. “Voortbouwend op het fundament van Ruben ga ik samen met ons team, publieke en private partners de uitdaging aan om de Net Zero strategie van bp waar te maken: CO2 neutraal in 2050 of eerder. Dat doen we niet alleen voor onszelf, maar voor iedereen.”

Binnen bp vervulde De Lathouder al verschillende rollen in binnen- en buitenland. De nieuwe ceo is sinds 2015 werkzaam bij het bedrijf. Eerder werkte ze voor AkzoNobel, Shell en de TU Delft.

De multinational laat weten dat haar voorganger Beens een ‘actieve pleitbezorger voor bp in Nederland’ was en ‘de drijvende kracht achter veel ontwikkelingen waaronder de huidige waterstofprojecten.’

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.