AgriSnellaad zet vol in op laadpleinen in Zeeland

AgriSnellaad wil een groot nieuw laadplein voor elektrische auto’s openen in Burgh-Haamstede op het eiland Schouwen-Duiveland. Het plein, waar twintig auto’s tegelijk hun batterij kunnen opladen, moet rond Pasen klaar zijn voor gebruik.

AgriSnellaad, onderdeel van de CZAV Mobility Group, bouwt aan een uitgebreid netwerk van geavanceerde laadpalen in Zuidwest-Nederland waar voertuigen openbaar en zakelijk elektrisch kunnen laden. Bedrijven en gemeenten stellen locaties en grond ter beschikking. AgriSnellaad zorgt voor de financiering en exploitatie van de laadpalen en verzorgt het complete traject van aanvraag tot plaatsing en service.

Roel Clement, Manager Fuel & Charge CZAV: “Nu bouwen we ook een laadplein in Burgh-Haamstede, want niet alleen de Nederlandse toerist heeft de weg naar een elektrische auto gevonden. In goede afstemming met provincie, gemeenten, ondernemers en bewoners wordt gekeken naar de huidige behoefte en toekomstige verwachting.”

Zeeland is een uitdagende regio voor laadinfrastructuur, naast een sterk landelijke en relatief dunbevolkt gebied kent de regio ook enorme seizoensinvloeden van toeristen die de regio voor een dag of langer bezoeken. “Met de kennis die we opbouwen zijn we in staat om voor de regio een goed netwerk van laadpalen thuis in de wijk, op het werk, onderweg en zoals in Burgh-Haamstede op parkeerterreinen te plaatsen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.