Fastned laadstation

Fastned breidt aantal laadstations in Frankrijk verder uit

Bron: Fastned

Fastned heeft nog eens drie aanbestedingen in de wacht gesleept voor het bouwen en exploiteren van drie snellaadstations langs belangrijke tolwegen in Frankrijk. De drie nieuwe stations komen in het zuiden van Frankrijk, op de volgende verzorgingsplaatsen: Aire de la plaine Forez Est (A72), Aire d’Ambussum Nord (A9), Aire des Jardins des Causses du Lot (A20). Het is de bedoeling dat de stations voor eind 2022 worden geopend.

​​Het Franse Ministerie van Ecologische Transitie heeft als doel om eind 2022 alle 360 verzorgingsplaatsen langs tolwegen te voorzien van oplaadinfrastructuur. Fastned neemt deel aan concurrerende aanbestedingen die uitstaan voor ongeveer een derde van deze verzorgingsplaatsen die worden beheerd door VINCI, APRR/AREA, and SANEF en hun dochterondernemingen.

Momenteel is ongeveer 1 procent van de voertuigen op de Franse wegen volledig elektrisch. Dit aandeel zal in 2030 naar verwachting meer dan 10 procent zijn, ofwel tien keer zo groot, wat de vraag naar opladen en de omzet per station aanzienlijk zal stimuleren.

In november 2020 won Fastned haar eerste Franse aanbesteding voor negen locaties, georganiseerd door het Franse APRR/AREA. Onlangs opende Fastned de eerste zes stations uit deze aanbesteding. De komende weken zullen nog twee stations openen, deze liggen aan de A5 (ten zuiden van Parijs), op de route naar Zwitserland.

Michiel Langezaal, CEO Fastned: “We zijn erg blij dat we als laadbedrijf door ASF zijn geselecteerd om snellaadstations langs belangrijke snelwegen in Frankrijk te realiseren en te exploiteren. Het beschikbaar stellen van grote locaties via langlopende huurcontracten is cruciaal voor de aanleg van hoogwaardige laadinfrastructuur. We kijken ernaar uit om samen met ASF een betere infrastructuur voor elektrische rijders te bouwen en bij te dragen aan de klimaatambities van Frankrijk.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.