Column

Column Ewout Klok: Besmetting!

We hadden het zó graag zó anders gewild. Maar Corona bleef hardnekkiger dan we allemaal hebben kunnen voorzien. Ons secretariaat bleef scherp om ons direct te voorzien wat we wel en niet mochten door de tal van aangescherpte regels die ons werden opgelegd. Mochten we de lunchroom nu wel openhouden of moesten we ook dicht? Wel of niet handhaven op het dragen van mondkapjes? Belangrijk bleef het directe contact met het ministerie waarbij we (gelukkig) samen bleven optrekken om het juiste te doen in onze essentiële beroep.

Ondertussen bleek de krapte op de arbeidsmarkt daarna ons grootste probleem. Collega’s moesten hun openingstijden aanpassen of onderdelen zelfs sluiten omdat er geen mensen te vinden waren. Wat ben ik daarom blij dat BETA is begonnen met het nieuwe opleidingsplatform Power Up!. Ik merkte dat veel nieuwe instromers behoefte hadden aan kennis. Zichzelf willen ontplooien. Via onze op maat gemaakte pagina met eigen ‘Klok-identiteit’ binnen Power Up! werden verschillende opleidingen online geplaatst. Dat bleek een hele goede aanvulling te zijn waarvan velen oprecht werden verrast door het niveau. Hierdoor wisten we mensen te binden aan ons bedrijf. En blijkbaar is het imago van onze branche nog niet op een niveau waarop mensen direct van baan willen switchen.

Creativiteit

Afgelopen jaar werd er ingeboet aan omzet. Begrijpelijk: het advies bleef om vooral thuis te werken. Zelf heb ik het niveau van vóór de coronacrisis niet behaald. En mijn inschatting is ook dat we die omzet niet meer gaan halen. Dat vergt creativiteit. Deels heb ik dat zelf op kunnen vangen met onze lunchroom. Met onze broodjes draaiden we overuren, mede door het inzetten van onze bezorgers. We hebben hierdoor een serieuze plek verworven in de horeca met alle disciplines die daarbij horen. Zo werken we met SOP’s (het doorrekenen van elk broodje of er voldoende marge wordt behaald), zijn we aan het mise-en-placen gegaan (voorbereiden van handelingen) en hebben we geïnvesteerd in een goede website met bestelmodule.

De volgende uitdaging worden de snelladers. De energietransitie is in volle gang en daarmee zal ook de mobiliteit drastisch gaan veranderen. Mijn advies? Wees er vanaf nu bij. Dit is de kans om bij de lokale overheden te laten zien dat we nodig zijn in deze transitie. We hebben de locatie er voor en we zijn er op ingericht. Gelukkig weet ik als geen ander dat we met BETA ook daar onafhankelijk en op maat advies in geven. Want laten we eerlijk zijn: we zijn allemaal besmet met het autovirus. En die besmetting is heerlijk!Ik wens iedereen een gelukkig, succesvol maar bovenal gezond 2022 toe!

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Ewout Klok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.