Snellader McDonald's Vattenfall

Vattenfall plaatst honderdste snellader bij McDonald’s

Vattenfall heeft McDonald’s voorzien van de honderdste snellader. De mijlpaal werd behaald na de plaatsing van een nieuwe lader bij het restaurant in het Gelderse Heerde. 

De energieleverancier en de fastfoodketen willen naar eigen zeggen de ‘groeiende behoefte aan elektrische mobiliteit’ in Nederland faciliteren. De installatie van de eerste snellader vond plaats in december 2018. Dat gebeurde in Amsterdam Osdorp. Inmiddels kunnen elektrische rijders in het hele land hun auto binnen een half uur opladen met groene stroom afkomstig van Nederlandse windmolens.

Vaakst in middag

Michele Boudria, directeur van McDonald’s Nederland: “Het is geweldig om te zien dat vandaag het honderdste snellaadpunt is geplaatst. Onze samenwerking met Vattenfall draagt bij aan onze duurzaamheidsdoelstellingen, door gasten de mogelijkheid en het gemak te bieden van snellaadpunten bij McDonald’s.”

Volgens de keten laden de gasten bij hun locaties het vaakst in de middag. Het aantal mensen dat de auto oplaadt, neemt bovendien steeds verder toe. In de loop der tijd is het aantal gestegen naar zo’n 90.000 oplaadsessies per jaar. Gasten laden gemiddeld voor dertig minuten op voordat ze weer op pad gaan en doen dit vooral aan het begin van de middag. De meest populaire laadmomenten zijn midden op de dag, tussen 12.00 en 18.00 en het meest gebruikte snellaadpunt is het snellaadpunt van McDonald’s restaurant Lelystad.

McDonald’s telt in ons land 255 locaties. De twee partijen willen uiteindelijk ieder Nederlands McDonald’s restaurant met een McDrive van een snellaadpunt voorzien. Op ieder snellaadpunt is plaats voor twee auto’s.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.