LNG Rolande Grasdorf

Rolande opent nieuw LNG-tankstation en behaalt mijlpaal

Bron: Havana Orange

Het Tilburgse Rolande heeft een nieuw LNG-tankstation geopend in het Duitse Grasdorf. Met de opening van de locatie behaalt Rolande een mijlpaal: het bedrijf heeft nu twintig locaties. 

Het tankstation, waar vloeibaar aardgas getankt kan worden, werd ogpezet in samenwerking met de Europese tankkaartaanbieder en brandstoffabrikant IDS (International Diesel Service). Bij de onbemande locatie kunnen klanten 24 uur per dag terecht aan twee pompen. In totaal zouden er tot 150 voertuigen per dag van LNG voorzien kunnen worden.

Centrale locatie

“Onze stations zijn verspreid over Nederland, Duitsland en België”, zegt Jolon van der Schuit. “Maar met name onze uitbreiding in Duitsland, maakt dat we een steeds grotere groep transportondernemers in staat stellen hun operaties te verduurzamen”, aldus de ceo van Rolande.

Het LNG-station in Grasdorf ligt in de buurt van de steden Hannover en Braunschweig. Volgens Roland ‘een centrale doorgangslocatie voor internationaal vrachtverkeer met aansluitingen op de Autobahnen (autosnelwegen) 7 en 39, en op de Bundesstraßen (rijkswegen) 6 en 444’.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Rolande locatie Grasdorf
Aan de twee pompen kunnen dagelijks tot 150 klanten terecht. Foto: Havana Orange

Van der Schuit: “Met het nieuwe station bouwen we verder aan een Europa-dekkend LNG-netwerk. Dat is een extra stimulans voor ondernemers in het zwaar goederenverkeer om over te stappen op deze duurzamere brandstof.”

Netwerk in Duitsland

Voor Rolande is het tankstation in Grasdorf de vijfde locatie in Duitsland. In 2022 wil het bedrijf dat aantal verdubbelen. In het land zijn momenteel 21 openbare stations operationeel, waarvan dus bijna een kwart in handen is van de Nederlandse aanbieder.

Rolande ontwikkelt, bouwt en exploiteert een eigen netwerk van (bio-)LNG-tankstations in Europa. Sinds 2011 is LNG in Nederland beschikbaar als brandstof voor trucks. Met deze brandstof kunnen CO2-emissies tot 20 procent gereduceerd worden ten opzichte van diesel. Door LNG te maken uit biogas uit gecertificeerde afvalstromen, zoals organisch huishoudelijk afval, mest, slib of landbouwafval, ontstaat bio-LNG. Hiermee bespaart zwaar wegtransport volgens Rolande zelfs tot 99,8 procent aan CO2-uitstoot ten opzichte van diesel. Ook het station in Grasdorf is geschikt voor bio-LNG.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.