NewMotion laadpaal met pas

NewMotion wordt Shell Recharge Solutions

Bron: NewMotion

NewMotion gaat met het Amerikaanse zusterbedrijf Greenlots en Shell Recharge verder onder de naam Shell Recharge Solutions. Door de samenvoeging komt er één Shell-bedrijf voor laadoplossingen.

Met Shell Recharge Solutions combineert Shell de expertise van NewMotion in thuisladen en roamingdiensten met de expertise van Greenlots in laadnetwerken en wagenparkdiensten. Dit aanbod wordt verder aangevuld met het openbare snellaadnetwerk van Shell Recharge.

Compleet aanbod

Shell creëert hiermee naar eigen zeggen een compleet aanbod van laadoplossingen onder één nieuw merk. Het oliebedrijf profiteert van de snelle expansie die NewMotion afgelopen decennium in Europa liet zien. Zo groeide het aantal laadoplossingen in Nederland met gemiddeld bijna 100 procent. In het Verenigd Koninkrijk kwam deze groei zelfs uit op gemiddeld 265 procent.

De ambitie is om verder uit te breiden: Shell Recharge Solutions installeert nu al elke twintig minuten een nieuw laadpunt en exploiteert meer dan 80.000 laadpunten. Hiermee legt Shell de basis voor haar ambitie om tegen 2025 circa 500.000 laadpunten te beheren.

Acceptatie

Melanie Lane, ceo van NewMotion over de naamsverandering: “De wereld bereidt zich voor op een massale overstap op EV’s in het komende decennium. De verwachting is dat er tegen 2030 minstens 125 miljoen plug-in-voertuigen op de weg zullen zijn. Nu zijn dit er tien miljoen. Deze enorme schaalvergroting vraagt een end-to-end benadering van de laadinfrastructuur om beter op de behoeften van de bestuurders van elektrische voertuigen in te spelen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Michael van Wijngaarden

Michael van Wijngaarden is vaste journalist voor vakblad Automobiel Management. Regelmatig schrijft hij ook voor TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.