Stellantis laadnetwerk

Stellantis gaat publiek laadnetwerk bouwen in Europa

Bron: Stellantis persbericht

Autofabrikant Stellantis heeft bekendgemaakt een publiek laadnetwerk voor elektrische auto’s in Europa op te gaan zetten. Dit gebeurt in samenwerking met de Italiaanse laadpalenleverancier TheF Charging. Het netwerk is open voor iedereen, Stellantis-klanten profiteren van speciale voorwaarden.

Er komen in totaal meer dan 15.000 laadpunten met 2 miljoen parkeerplekken voor elektrische auto’s. De laadfaciliteiten komen onder andere in stadscentra, bij publieke gebouwen, vliegvelden, treinstations, hotels, restaurants en andere locaties. De start van de bouw van het netwerk begint nog dit jaar in Italië met de installatie van de eerste snellaadstations, en duurt in ieder geval tot in 2025 met de uitrol van stations in de rest van Europa. Beide partijen streven er bovendien naar naar om zoveel mogelijk groene stroom te leveren.

Brede strategie

De samenwerking met TheF Charging is onderdeel van een bredere strategie bij Stellantis om elektrisch rijden eenvoudiger te maken door laadoplossingen te bieden voor de verschillende doelgroepen van het bedrijf. Dit zijn niet alleen individuele kopers maar ook fleetowners en leasemaatschappijen. Ook Free2Move eSolutions is bij de samenwerking betrokken. Deze joint venture van Stellantis en energiebedrijf NHOA levert producten en diensten op het gebied van e-mobiliteit.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Michael van Wijngaarden

Michael van Wijngaarden is vaste journalist voor vakblad Automobiel Management. Regelmatig schrijft hij ook voor TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.