TeaWall Avia Weghorst

Oprichters Teawall zien kansen voor thee in tankshop

Bron: AVIA Weghorst

In de tankshop van AVIA Enschede Twekkeler Es wordt getest of klanten naast koffie ook behoefte hebben aan kwalitatief goede thee. Bij het tankstation, dat onderdeel uitmaakt van het AVIA Weghorst-netwerk, draait sinds kort een pilot met de nieuwe machine van TeaWall. 

De machine van TeaWall werd ontwikkeld door Maarten van Vreeland en Daan Theoden. De vrienden kennen elkaar van de studie industrieel ontwerp aan de Universiteit Enschede. Ze bedachten het concept omdat er onderweg, in hun ogen, geen goede kop thee verkrijgbaar was. In plaats van het gebruikelijke kopje heet water met daarin een theezakje, wilden de twee een ‘hoogwaardige kwaliteitsthee met een beleving’ aanbieden.

Met de theemachine krijgen klanten die hoogwaardige kwaliteit losse thee volgens de bedenkers. Nadat de keuze voor een theesoort op de machine in de Hush-shop is gemaakt, zet de klant een beker met een leeg zakje onder het apparaat. Daar komen de bladeren uiteindelijk in terecht. Door de QR-code op het apparaat te scannen weet de klant vervolgens precies wanneer de warme drank op smaak is.

Meer vraag naar thee

“Wij zagen om ons heen bij studenten op de Universiteit in Twente, maar ook aan de marktcijfers, dat de theemarkt zeer sterk groeit. Dit komt doordat jongere generaties steeds vaker de voorkeur geven aan thee boven koffie en mensen steeds vaker kiezen voor premium dranken. Ook vermoeden wij dat het gezondheidsaspect meespeelt: mensen zijn zich bewust van de hoeveelheid cafeïne die zij soms met koffie innemen en waarderen de hydratatie bij een kop thee. Doorgaans bevat een kop thee namelijk meer water dan koffie”, aldus medeoprichter Daan Theoden. “Helaas beantwoorden bestaande theeopties deze vraag vaak nog niet en is de beleving niet optimaal. Met TeaWall willen we dus hoogwaardige, losse thee toegankelijk maken met een druk op de knop.”

Inmiddels draaien er meerdere pilotmachines op locaties waarvan de oprichters van TeaWall denken dat er behoefte is aan goede thee. Hush is een goede locatie om de machine te testen, denken ze. “Met TeaWall hopen we te voorzien in een behoefte. Een machine plaatsen blijft altijd even spannend, maar we hebben al wat positieve reactie gehoord. We hopen alle theedrinkers blij te maken met ons concept.”

Prettigere ervaring onderweg

Klanten kunnen kiezen uit vijf verschillende smaken, vooraf samengesteld door een theesommelier. De machine helpt klanten met het maken van de juiste keuze. Wie opzoek is naar ‘een boost’ of juist naar ‘een relaxmoment’ wordt daarin door de machine geadviseerd.

Volgens de bedenkers is het product een toevoeging voor de tankshop omdat het bijdraagt aan een prettigere ervaring voor mensen onderweg, eentje die ze zelf op het gebied van thee dus misten. “Doordat TeaWall door alle parameters te controleren een lekkerdere kop maakt dan ‘conventioneel’ heet water met een zakje, is de betalingsbereidheid bij theedrinkers een stuk groter. Tot op heden hadden zij namelijk vaak thuis betere thee dan wat ze buitenshuis vonden, dus waarom zou je dan twee euro of meer betalen? Met de opkomst van elektrisch laden hebben mensen bovendien vaak meer tijd door te brengen op tankstations.”

Verder uitrollen

De start-up bevindt zich momenteel aan het einde van het ontwikkeltraject van de machine. Er werden al enkele units verkocht aan locaties waar pilots hebben plaatsgevonden, vertelt Theoden. “Daarnaast werken wij met pilots bij onder andere AVIA toe naar grotere bestellingen voor 2022.”

De test bij AVIA Weghorst, dat onlangs nog de 90ste verjaardag vierde, duurt twee maanden en wordt bij succes verlengd. Door met grotere partijen in de sector in contact te komen hopen de heren achter TeaWall vanaf 2022 snel te kunnen uitrollen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.