Stand SODA Tankstation Vakbeurs

SODA keert recordbedrag uit aan tankstationhouders

Bron: SODA

ServiceOrganisatie Directe Aansprakelijkheidsstelling (SODA) keerde in september een recordbedrag van liefst 60.000 euro uit aan tankstationondernemers. In een maand tijd werden daarmee de kosten van ruim duizend onbetaalde tankbonnen verhaald op de doorrijders. 

Door de bijzondere mijlpaal die SODA behaalde werd een groot aantal onbetaalde tankbonnen alsnog betaald aan de aangesloten ondernemers. Namens de tankstationhouder doet SODA aangifte bij de politie. Vervolgens verhaalt het bedrijf het openstaande bedrag via een gerechtsdeurwaarder op de brandstofdief.

Belgische kentekens

Het bedrijf uit Amersfoort wil die cijfers nog verder omhoogbrengen en is sinds kort ook in staat om de kosten op doorrijders met een Belgisch kenteken te verhalen. Volgens productontwikkelaar Niels van Os is de onderneming daarmee de eerste in Nederland die zo de markt in twee landen kan bedienen. “We voeren het Belgische kenteken in ons systeem in en sturen de vordering naar België. Daar wordt de bon dan verhaald op de doorrijder. Het werkt eigenlijk hetzelfde als met een Nederlandse deurwaarder, maar dan met iemand die mag acteren op Belgisch grondgebied.”

“De deurwaarder kan bij onze zuiderburen aan de slag, maar dan gelden dus wel de Belgische regels. Ook is het door deze toevoeging mogelijk om ondernemers in de grensstreek beter te helpen, aangezien daar vaker doorrijders zullen zijn met een Belgisch kenteken. Zo kunnen we ook achter Belgische doorrijders bij Nederlandse tankstations aangaan en vice versa”, vervolgt hij. Bovendien kan SODA ook volledig voor de Belgische tankstationeigenaren werken door te toevoeging. “We gaan aan de slag om onze eerste Belgische ondernemers aan te sluiten.”

Tankstation & Carwash Vakbeurs

Onlangs maakte SODA bekend een samenwerking aan te gaan met BigBrother. Met een druk op de knop worden beelden van de doorrijder direct gedeeld met de politie. Tijdens de Tankstation & Carwash Vakbeurs zijn beide bedrijven aanwezig om uitleg te geven over de koppeling en hun verdere aanbod.

Lees ook:

SODA

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.