Fastned laadstation

Fastned ziet omzet in derde kwartaal bijna verdubbelen

Bron: Fastned

De omzet van Fastned is in het derde kwartaal bijna verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In de maanden juli, augustus en september werd een totale omzet geboekt van 3,2 miljoen euro, tegenover 1,6 miljoen euro in het derde kwartaal van 2020.

Volgens het Amsterdamse bedrijf werd de omzetstijging van 96 procent gerealiseerd dankzij de sterke verkoop van elektrische voertuigen in alle markten waarin Fastned actief is. Het wegverkeer en de vraag naar opladen werden wel nog steeds beïnvloed door de coronamaatregelen.

“Ik ben erg blij dat we onze omzet bijna hebben verdubbeld ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar. En dat we langzaam terugkeren naar de pre-Corona situatie: met bijna elke dag een nieuw record”, aldus ceo Michiel Langezaal. Nu er 38 nieuwe collega’s zijn aangenomen, hoopt de directeur de groei door te zetten.

Stijgende energieprijs

Ook de afzet van energie steeg aanzienlijk in het derde kwartaal. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar werd een stijging van 89 procent genoteerd. De stijgende energieprijs heeft nog een beperkte invloed op de cijfers. Fastned heeft zich naar eigen zeggen gedeeltelijk ingedekt tegen deze stijging door de verkoop van HBE’s (Hernieuwbare Brandstofeenheden).

Daarnaast heeft de onderneming volledige controle over de verkoopprijs en wordt momenteel overwogen om te bewegen naar een meer dynamische prijs-strategie waarmee de fluctuaties op de Europese groothandelsmarkt voor elektriciteit beter gevolgd kunnen worden.

Meer stations en snelladers

In het derde kwartaal werden 21 stations aan het netwerk toegevoegd, meldt het bedrijf. Die zijn te vinden in vijf landen. Fastned opende veertien stations in Nederland (inclusief de ombouw van elf MisterGreen locaties), vier stations in Duitsland, twee stations in België en één station in het Verenigd Koninkrijk. In totaal werden 78 snelladers met een capaciteit van 150 tot 300 kW geïnstalleerd als onderdeel van de bouw van nieuwe stations en het upgraden van bestaande locaties, waardoor het totale aantal snelladers in het netwerk op 622 uitkwam.

Na de uitbreiding van het netwerk heeft het bedrijf 164 snellaadstations in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België en Zwitserland. Daarnaast is Fastned gestart met de bouw van stations in Frankrijk. Nog tegen het einde van het jaar moeten daar negen nieuwe locaties langs de belangrijkste Franse snelwegen opgeleverd worden.

Aan het einde van 2021 hoopt Fastned te kunnen melden dat er dit jaar minimaal 45 Fastned-stations zijn bijgekomen. Op basis van de huidige bouwplanning sluit het bedrijf niet uit dat het er zelfs 55 worden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.