Stuntprijzen zorgen voor file bij tankstation van DCB Energy

Spotgoedkope brandstof zorgde maandagavond voor een file van zo’n vijftig auto’s bij het DCB Energy-tankstation in Eindhoven. Met stuntprijzen van 1,449 euro voor een liter Euro 95 en 1,109 euro voor een liter diesel luidde het bedrijf het zestigjarig jubileum in.

Terwijl de benzine- en dieselprijzen dagelijks record verbreken, konden klanten bij het tankstation aan het Flight Forum goedkoop tanken. Ter vergelijking: de gemiddelde landelijke adviesprijs voor een liter Euro 95 is volgens United Consumers momenteel ruim 2,06 euro. Voor diesel is dat bijna 1,72 euro per liter.

Zestig jaar DCB Energy

“We zijn vandaag jarig. DCB Energy bestaat 60 jaar”, laat het bedrijf een dag later weten. “En dat vieren we met onze klanten. Op onze bekende, rebelse manier. 60 cent korting op benzine en diesel in Eindhoven.” Volgens het bedrijf uit Spijkenisse was het een ‘hobbelige weg, maar wel een waar ze elke moment van genoten’.

Het nieuwtje ging volgens lokale media als een lopend vuurtje rond op sociale media. Wie de tank had volgegooid, tipte vrienden en familie, schrijft het ANP. Ook de jerrycans werden vervolgens veelvuldig gevuld. Na ongeveer een uur, rond 22.00 uur, veranderden de prijzen weer en kostte een liter Euro 95 bij het tankstation in de buurt van het vliegveld van Eindhoven weer de gebruikelijke 1,88 euro per liter.

Het is onbekend hoeveel weggebruikers uiteindelijk gebruik hebben gemaakt van het tijdelijk lagere tarief. Volgens het ANP gaat het mogelijk om een paar honderd automobilisten die maandag goedkoop hun auto konden vullen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.