Q8 België Neste

Q8 breidt aanbod aan de pomp uit met HVO100

Bron: Q8 België

Op verschillende Belgische Q8-tankstations voor personenwagens wordt nu ook HVO100 aangeboden. Door het partnerschap tussen producent Neste en Q8 komt de duurzame brandstof op grotere schaal beschikbaar in het land.

De brandstof Neste MY Renewable Diesel werd al verkocht op verschillende stations van Q8 voor vrachtwagens. Door verder te kijken dan deze zogenaamde International Diesel Services (IDS) stations voor de transportsector, anticipeert Q8 naar eigen zeggen op de stijgende vraag naar duurzame brandstoffen in België. Het bedrijf is de eerste die de diesel uit hernieuwbare grondstoffen op grote schaal aanbiedt in België.

Zeven locaties

De brandstof is sinds vrijdag verkrijgbaar bij Q8 Zaventem/Nossegem, Q8 easy Rotselaar Wingepark en Q8 Mechelen, Brusselsesteenweg. In de loop van oktober komen daar nog vier stations bij. Daarmee zijn er nog dit jaar zeven Q8-stations met Neste MY Renewable Diesel in het aanbod. De vier locaties die volgen zijn Q8 Lokeren, Q8 E34 Ranst richting Turnhout en Q8 E42 in Verlaine (beide richtingen). Volgens het bedrijf houden de ambities daar niet op, want als het een succes blijkt, zullen meerdere stations volgen.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Q8 België HVO100
Nog dit jaar wordt de HVO100 aangeboden op zeven locaties. Foto: Q8 België

Deze uitbreiding past volgens Q8 perfect in ‘de transformatie naar een duurzame mobiliteitsspeler’. Ook Peter Zonneveld, vicepresident verkoop bij Neste, is blij met de overeenkomst. “We zijn verheugd om ons gamma hernieuwbare producten uit te breiden op de Belgische markt. Deze uitbreiding is een nieuwe en belangrijke stap in de uitvoering van onze wereldwijde groeistrategie.”

Duurzaam aanbod

Met de introductie van de HVO100 wil Q8 zijn brandstofaanbod ook duurzamer maken.  Het bedrijf biedt bijvoorbeeld al Adblue, LNG en CNG aan. In totaal kunnen klanten bij 25 procent van de Q8-stations terecht voor duurzame alternatieven. Neste MY Renewable Diesel zou de uitstoot tot 90 procent verminderen ten opzichten van fossiele diesel. De ‘drop-in’-brandstof kan in alle dieselmotoren gebruikt worden.

Q8 heeft in België meer dan 465 tankstations en is daarmee een van de grootste brandstofspelers op de Belgische markt. In de retail heeft het bedrijf een netwerk van meer dan 120 lokale ‘Shop&Go’-convenience stores, samen met Delhaize en Panos.

In Nederland is de brandstof Neste MY Renewable Diesel op 113 locaties verkrijgbaar en wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd tankstations. Onlangs ging Neste bij de zuiderburen ook een samenwerking aan met EG Group.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.