Lekkende tankauto zorgt voor problemen bij tankstation Beilen

De hulpdiensten kwamen woensdagavond massaal op een tankstation in het Drentse Beilen af vanwege een lek in een tankauto. Specialisten slaagden er uiteindelijk in om de lekkage te dichten. 

De brandweer kreeg rond 20.15 uur een melding van het incident bij het BP-tankstation aan de A28. De bijtende stof hypochloriet, een chloorverbinding, lekte uit de tankwagen. In de regio werd daaropvolgend een NL-alert afgegeven vanwege de gevaarlijke stoffen die vrijkwamen. Bewoners werd gevraagd hun ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten.

De brandweer slaagde er rond 02.00 uur in om het lek te dichten. De vloeistof werd uiteindelijk overgepompt naar een andere tankwagen. Uit metingen bleek dat er geen significante waarden te zien waren, aldus de Veiligheidsregio Drenthe. Het NL-alert werd daarna weer ingetrokken.

Ook na het verhelpen van het probleem waren de ongemakken nog niet verdwenen. De bodem moest gesaneerd worden en de vrachtwagen is weggesleept door een gespecialiseerd bedrijf. De parkeerplaats bleef een groot deel van de dag gesloten.

De oorzaak van het lek is nog niet bekend. Bij het incident raakte niemand gewond.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.