Poll: Wel of geen vaccinatieplicht op de werkvloer?

Olie- en gasconcern Shell zal toch geen vaccinatieplicht invoeren voor zijn personeel. Dat laat een woordvoerder van het bedrijf weten. Toch ontstond er afgelopen week een hoop discussie over het onderwerp, nadat de Britse krant Financial Times berichtte over een uitgelekte interne memo waarin dit werd besproken.

Als eerst zouden de medewerkers op de booreilanden en andere afgelegen locaties verplicht worden om een vaccin tegen het coronavirus te nemen. Medewerkers op kantoor zouden later volgen. Wie zich niet zou laten inenten, zou in het uiterste geval het risico lopen te worden ontslagen, schreef de Britse zakenkrant.

Een vaccinatieplicht is voor de medewerkers toch niet aan de orde. Zolang er vanuit de overheid geen verplichting geldt voor het nemen van een vaccin tegen het coronavirus, zal ook Shell die verplichting niet aan het personeel opleggen. “Shell gaat nergens op de wereld mensen verplichten zich te vaccineren. Behalve als de lokale wetten en regelgeving dat wel vragen”, aldus een woordvoerder.

Laat hieronder weten hoe jij denkt over het invoeren van een vaccinatieplicht bij jou op kantoor, in het tankstation of bijvoorbeeld in een depot.

De werkgevers en -nemers in de tankstationbranche moeten gevaccineerd zijn om te mogen werken op locatie.

Wil jij je mening over dit onderwerp delen? Laat het weten aan de redactie van TankPro! Reageren kan ook onder dit bericht.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

1 reactie op “Poll: Wel of geen vaccinatieplicht op de werkvloer?”

Rob Hell Awaits|17.09.21|21:42

Nooit en te nimmer verplichte vaccinatie! Ieder persoon heeft het recht om te beslissen over het eigen lichaam. Je lichaam en gezondheid is van jou en een medische behandeling is altijd een vrije keuze. Dat men überhaupt durft te spreken over een vaccinatieplicht is al een schande. Deze waanzin moet stoppen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.