SuperTank

Schade SuperTank Dronten bedraagt zeker 10.000 euro

Bron: SuperTank

Bij de SuperTank-locatie in het Flevolandse Dronten loopt de schade flink op. Volgens eigenaar Lambert van Ommen gaat het om minimaal 10.000 euro. 

Op de locatie van SuperTank aan De Noord vatte zaterdag een bestelbusje vlam toen de bestuurder illegaal een gasfles vulde bij de LPG-pomp. Hoewel de brandweer snel ter plaatse was en de brand vlug onder controle had, kwamen de vlammen tot aan de overkapping. “De luifel is behoorlijk verhit geweest en beschadigd. Van het lpg-pompeiland is niets meer over. Of er ondergrondse schade is moet nog blijken”, aldus Van Ommen.

Voorlopig geen LPG

Samen met de politie en de verzekering heeft de eigenaar van het tankstation alle schade opgenomen. Dinsdagochtend om 07.00 uur zijn de schoonmaakwerkzaamheden begonnen, waarna de locatie om 12.00 uur weer opende voor klanten. “Lpg-tanken is uiteraard voorlopig niet mogelijk.”

Ondanks de grote schade overweegt SuperTank niet om veranderingen of extra toezicht door te voeren naar aanleiding van het incident. “We houden ons aan de wet- en regelgeving. Deze is door dit incident voor ons niet veranderd. We moeten voorkomen dat er gasflessen worden gevuld aan de pomp. Dat is al sinds 2016 verboden. Vanuit de shop houden we daar toezicht op.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.