SuperTank De Noord Dronten

SuperTank Dronten weer open na grote brand

Het tankstation van SuperTank in Dronten is weer open nadat er dit weekend een hevige brand woedde. Bij de locatie aan De Noord vatte zaterdag een bestelbusje vlam tijdens het tanken van LPG.  

“Na het incident van afgelopen zaterdag 21 augustus met de LPG tank zijn we vanaf heden gelukkig weer geopend”, laat het bedrijf weten. “Wij verwelkomen u graag om te komen tanken en te genieten van onze versgebakken broodjes!”

Illegaal vullen gasfles

De brand ontstond rond 12.30 uur. Volgens de krant De Stentor was de bestuurder bezig met het illegaal vullen van een gasfles. De krant meldt dat ooggetuigen zagen hoe de automobilist ‘een brandende gasfles uit zijn bestelbusje trok en wanhopig probeerde het ding bij de pomp vandaan te trappen’. De man werd met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Op beelden van Twitter blijkt dat er een grote explosie was bij het tankstation. 

De brandweer slaagde er snel in om de brand te blussen. De shop werd direct gesloten. “De vlammen laaiden bij de brand zo hoog op dat ze de overkapping van het tankstation raakten. De brandweer heeft de overkapping daarom met een hoogwerker gecheckt. De stalen overkapping heeft niet gebrand, maar is door de hitte wel beschadigd geraakt”, laat de Brandweer Flevoland weten. De leidingen met restanten gas werden gecontroleerd opgebrand.

Twee blusvoertuigen

Bij de bestrijding van het vuur werden twee blusvoertuigen ingezet. Daarbij verleende een hoogwerker uit Lelystad assistentie. De eigenaar van het tankstation heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

De locatie werd ondanks nog onderworpen aan een herkeuring. Halverwege juli werden de ondergrondse tanks van het station gecontroleerd, waardoor de benzinepomp ook enkele dagen gesloten was.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.