Q8 België laadpalen Benefic

Q8 verdubbelt aantal snelladers in België

Bron: Q8 België

Het aantal snelladers in het elektrische netwerk van Q8 België breidt binnenkort uit. Er worden dertien extra ultrasnelladers geplaatst bij de tankstations: een ruime verdubbeling van het huidige aantal.  

De laadpalen worden verspreid over heel België geïnstalleerd. Dat gebeurt bij de grote steden en de belangrijke verkeersassen, maar ook daarbuiten. Daarmee wordt het volgens het bedrijf mogelijk om in het land op minder dan twintig minuten rijden de elektrische wagen te laden.

Subsidie BENEFIC

Vier van de ultrasnelladers komen in de nabijheid van een snelweg: in Boechout Capenberg, Grimbergen Strombeek-Bever, Machelen Vilvoorde en Deerlijk. Daarnaast komen er ook laders op de Q8-stations in Kraainem, Zaventem-Sterrebeek, Jette, Mechelen, Edegem, Wilrijk, Schoten, Gent en Ruisbroek.

De uitbreiding komt er met de steun van het Europese project BENEFIC, dat de ontwikkeling van laad- en tankinfrastructuur voor alternatieve brandstoffen voor transport ondersteunt en subsidieert. “We zijn heel blij en trots dat we zo weer een nieuwe stap zetten in onze ambitie om een duurzame mobiliteitsspeler te worden”, laat Q8 België weten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.