Manchester United biobrandstoffen samenwerking Renewable Energy Group

Samenwerking moet biodiesel onder aandacht van voetbalfans brengen

Foto: persbericht Manchester United

Voetbalclub Manchester United gaat een wereldwijd partnerschap aan met Renewable Energy Group, een producent van hernieuwbare brandstoffen. Met de samenwerking moet de positieve bijdrage van biobrandstoffen aan het milieu en het klimaat onder de aandacht gebracht worden van de miljoenen fans van de club en het bredere publiek in het algemeen. 

Beide partijen hebben naar eigen zeggen de gedeelde missie om klimaatverandering aan te pakken. De Renewable Energy Group houdt zich bezig met de productie van hernieuwbare brandstoffen op basis van gerecyclede bijproducten uit de olie- en vetindustrie. Hiermee kunnen organisaties en consumenten volgens het Amerikaanse bedrijf verduurzamen zonder concessies te doen aan kwaliteit of prestaties.

Manchester United als platform

“Als een van de populairste sportteams ter wereld biedt de club een krachtig platform om mensen bewust te maken van de positieve bijdrage die zij kunnen leveren aan een schonere, duurzamere toekomst voor onze planeet,” aldus Collette Roche, chief operating officer van Manchester United. “Samen kunnen we het verschil maken in de strijd tegen klimaatverandering en ons doel van een groenere, schonere planeet dichterbij brengen.”

Ook de ceo van Renewable Energy Group, Cynthia Warner, vindt dat het tijd is voor mondiale actie. “De wereld is op een kritiek punt beland waarop we allemaal inzien dat we meer moeten doen om schadelijke uitstoot te verminderen. Dat maakt dat er een groeiende behoefte is aan praktische en koolstofarme alternatieven die op de korte termijn inzetbaar zijn. Samen met Manchester United willen we de bekendheid van dit soort alternatieven vergroten, zodat consumenten en organisaties hun uitstoot direct kunnen verlagen.” Het biodieselbedrijf wordt overigens geen hoofdsponsor, maar een subsponsor. Daarbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan borden langs het veld.

CO2-reductieprogramma

Renewable Energy Group exploiteert twaalf bioraffinaderijen in de Verenigde Staten en Europa. Ook in Amsterdam staat een biodieselfabriek. In 2020 produceerde het bedrijf bijna 2 miljard liter schonere brandstoffen, waarmee 4,2 miljoen ton aan CO2-uitstoot bespaard zou zijn.

Manchester United ging in 2008 als een van de eerste clubs ter wereld aan de slag met eet CO2-reductieprogramma. De club wordt gezien als een van de populairste en meest succesvolle ter wereld.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.