NXT Charge

GP Groot opent vierde futuristische NXT-snellaadstation

Bron: NXT Persbericht

GP Groot brandstoffen en oliehandel heeft haar vierde NXT-snellaadstation geopend op de Olympiaweg in Alkmaar. Bestuurders van elektrische auto’s kunnen daar terecht voor 100 procent groene stroom uit zon, wind en biomassa.

“De opkomst van elektrisch vervoer is niet meer te stoppen, daarmee neemt de behoefte aan snelladers enorm toe. Met deze 150 kilowatt sterke snellader kunnen elektrische voertuigen binnen vijftien minuten tot 250 kilometer bereik bijladen”, laat NXT weten. Aan de snellader kunnen tegelijkertijd twee voertuigen laden.

Standalone of bij tankstation

Het snellaadstation valt onder het NXT Mobility label. Het concept werd ontwikkeld door GP Groot om ‘de verkrijgbaarheid van schonere brandstoffen en energieproducten te vergroten en ondernemers te helpen het klimaat -en milieueffect van hun mobiliteit te minimaliseren’.

Het laadconcept kan als stand-alone-oplossing worden geplaatst, maar ook als onderdeel van bijvoorbeeld een tankstation, hotel, restaurant of winkelcentrum. In het geval van de nieuwe snellader in Alkmaar werd overigens voor het eerst gekozen voor de stand-alone-oplossing. De overige drie zijn te vinden bij eigen stations van GP Groot.

Ook waterstof

Bovendien zet GP Groot met NXT in op duurzame en eveneens futuristisch ogende tankstations. De locaties met de opvallende blauwe koepels bieden klanten zowel reguliere brandstoffen als duurzame alternatieven, zoals LNG en HVO. Begin 2022 staat ook de eerste waterstofinstallatie op de planning. Inmiddels telt Nederland vier van deze tankstations.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.