Kuster Energy-tankstation in Doetinchem krijgt eerste waterstofinstallatie in Achterhoek

Foto: TankPro.nl

Het tankstation van Kuster Energy aan de Braamtseweg in Doetinchem heeft van de gemeente toestemming gekregen om uit te breiden met een waterstofinstallatie. Het Doetinchemse college van b&w liet dat aan Kuster Energy weten met een principemedewerking. 

Met de waterstofinstallatie bij het tankstation biedt Kuster H2 Energy als eerste in de regio Achterhoek de mogelijkheid om de duurzame brandstof te tanken. Naast auto’s kunnen bijvoorbeeld ook de waterstofbussen van Arriva, die eind 2021 de weg op gaan, groene waterstof tanken op de locatie. Het bedrijf uit Babberich kan na de goedkeuring van de gemeente verder met de planuitwerking en de procedures.

Goed bereikbaar

Volgens de gemeente staat het stimuleren en het gebruik van zuinige en duurzame vervoermiddelen hoog op de agenda. “Ruimtelijk gezien is deze locatie uitstekend: het huidige tankstation is goed bereikbaar en ligt op een bedrijventerrein”, aldus wethouder ruimtelijke ordening Ingrid Lambregts. “Er zullen ongetwijfeld meer waterstofvoertuigen gaan rijden. Voor ons is deze ontwikkeling weer een mooi voorbeeld van de centrumfunctie die Doetinchem vervult.”

Het is de bedoeling dat de installatie 14 december al operationeel is. Waterstof wordt toegevoegd aan het bestaande aanbod van de brandstoffen: Euro 95, Superplus 98, diesel, CNG en Blauwe Diesel. Ook staan er sinds kort twee snelladers op het terrein.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.