Belgische pomphouders vragen Nederlandse klanten mondkapje te dragen

Hoewel mondkapjes bij het tankstation in Nederland niet langer verplicht zijn, geldt de regel nog wel bij de Belgische benzinepompen. Ondernemers die zijn aangesloten bij de Belgische Federatie der Brandstofhandelaars (Brafco) roepen Nederlandse klanten daarom op om zich aan de coronamaatregelen te houden. 

Vanwege de vakantieperiode neemt het aantal Nederlandse automobilisten dat zuidwaarts trekt toe. Volgens Brafco zijn er overigens nog geen signalen dan het misgaat bij de pomp. Ook maken pomphouders zich vooralsnog geen zorgen over Nederlandse klanten, zegt de directeur van de Belgische brancheorganisatie Johan Mattart. “We zijn al een jaar gewend met mondkapjes en handgel te werken en dat is voor klanten eigenlijk ook zeer duidelijk. De Nederlanders zijn meer dan welkom.” In de Belgische shops is het mondmasker verplicht. Tijdens het tanken is het volgens de ondernemers ‘wel zo verstandig’.

Hoge benzineprijs

Hoewel Nederlanders bij onze zuiderburen goedkoper uit zijn voor een liter benzine, zijn ook daar de prijzen van de brandstof het hoogst in zeven jaar. De maximumprijs voor een liter benzine werd dinsdag met 1,4 cent verhoogd naar een bedrag van 1,588 euro per liter. Dat is de hoogste stand sinds oktober 2014.

Naast de stijgende olieprijzen draagt ook de start van de vakantie bij aan de prijsstijging, omdat er dan meer mensen met de auto op pad gaan en de vraag naar de brandstof toeneemt. In Nederland nadert de adviesprijs voor een liter Euro 95 zelfs de twee euro.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.