Neste en EG Group brengen MY Renewable Diesel op Belgische markt

Neste brengt de duurzame brandstof MY Renewable Diesel ook op de Belgische markt. Dat doet de leverancier van hernieuwbare brandstoffen in samenwerking met EG Group. De lancering volgt na een ‘succesvolle introductie’ twee jaar geleden in Nederland. 

“Deze expansie is een nieuwe, belangrijke stap in de uitvoering van onze wereldwijde groeistrategie. Het verheugt ons om ons aanbod van hernieuwbare producten uit te kunnen breiden naar de Belgische markt. Neste is ervan overtuigd dat alle oplossingen nodig zijn om de uitstoot van de transportsector te verlagen en de uitstoot van de transportsector te ondersteunen als bijdrage aan het Europese doel om rond 2050 een CO2-neutraliteit te bereiken”, zegt Peter Vanacker, ceo van Neste.

Vermindering broeikasgassen

Ook de Europees directeur van EG Group is blij met de uitbreiding van de samenwerking. “Sinds de gezamenlijke lancering van Neste MY Renewable Diesel in Nederland, bieden we Neste MY Renewable Diesel aan via directe levering aan B2B klanten en aan consumenten via onze tankstations”, aldus Jurgen Artz. “Na het succes in Nederland kijken we ernaar uit om gezamenlijk de Belgische markt te betreden en ook daar klanten te helpen hun uitstoot van broeikasgassen direct te verminderen.”

In Nederland is de brandstof, een HVO100, op 113 locaties verkrijgbaar en wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd tankstations. Met de brandstof zouden klanten hun uitstoot met 90 procent kunnen verminderen ten opzichte van fossiele diesel. Er zijn geen aanpassingen nodig aan de bestaande motoren in dieselvoertuigen of aan de pompen. De brandstof is ook verkrijgbaar in landen als Finland, Zweden, Estland en Litouwen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.