Kriterion tankstation Amsterdam

Vissers Energy Group breidt netwerk uit met bijzondere locatie in Amsterdam

Bron: Vissers Energy Group

Vissers Energy Group heeft het netwerk uitgebreid met een nieuwe locatie: de Kriterion Studentenpomp. Bijzonder aan het Amsterdamse tankstation is dat het volledig wordt gerund door studenten. 

De locatie in de hoofdstad, gelegen aan de IJburglaan, heeft een carwash, een bakery, wasboxen en een totaal van veertien pompen met verschillende brandstoffen. Ook beschikt het tankstation over een UPS ophaal- en afleverpunt. Een groep van ongeveer 35 studenten houdt de onderneming de hele week draaiende.

Shell

De locatie werd sinds de oprichting in 1960 gerund onder de vlag van Shell, maar sinds 1 juli neemt de Limburgse Vissers Energy Group die taak over. “Kriterion wilde hoe dan ook een A-merk blijven voeren, maar ze waren daarnaast op zoek naar een bedrijf dat actief meedenkt en advies kan geven. In Vissers Energy Group hebben ze deze (sparring)partner gevonden. Het tankstation zal het merk BP gaan voeren. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de omkleuring naar BP en er zal ook nog een tankkeuring plaatsvinden”, schrijft Vissers.

Het tankstation werd in de vorige eeuw opgericht zodat studenten hun studie konden bekostigen. Alle medewerkers krijgen een salaris voor hun inspanningen. Met de winst van het tankstation worden projecten aan de universiteit betaald. Een van die projecten zal de ontwikkeling van een laadplein bij het tankstation zijn, een ‘wens van de studenten in de verduurzaming die ze nastreven’. Vissers gaat daarmee helpen.

Ook een bioscoop, een oppascentrale en een eetcafé/kroeg zijn onderdeel van de stichting waar het tankstation onder valt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.