MultiTankcard in-app betalen pomp

Gebruikers MultiTankcard kunnen in-app-betalen bij tankstations Tamoil

Automobilisten die gebruikmaken van de diensten van MultiTankcard, kunnen hun getankte brandstof bij de ruim tweehonderd Tamoil-tankstations nu afrekenen zonder daarbij de auto te verlaten. Met in-app-betalen krijgen klanten van de mobiliteitspasaanbieder de mogelijkheid om het bedrag via hun mobiele telefoon direct over te maken.

Gebruikers kunnen de app van het bedrijf vanuit de auto openen, de kilometerstand, de pincode, de gewenste soort benzine en het pompnummer invoeren en de transactie vervolgens accorderen. Daarna kan er getankt worden. Volgens MultiTankcard is het in tijden van corona ‘wel zo prettig om op afstand te kunnen afrekenen’. Ook zou deze vorm van betalen aan de pomp een veilig gevoel geven voor personen die ‘s avonds bij een donker, onbemand tankstation staan, omdat ze niet langer met hun pas naar buiten hoeven. En niet onbelangrijk: De pomphouder zal de klanten niet van diefstal verdenken, want de transactie in de app is via het kassasysteem te zien.

Vragen uit de markt

“De traditionele tankpas werkt nog altijd prima en veilig met een magneetstrip, maar wij leven nu wel in 2021”, legt Patrick Roozeman, algemeen directeur van MultiTankcard, uit. “We kregen steeds meer vragen uit de markt wanneer mobiel betalen mogelijk zou zijn. Dat kan nu met onze volledig vernieuwde app, die ook inzicht in locaties en prijzen geeft. Als je innoveert, dan beter in één keer goed. Een aantal benzinemerken heeft inmiddels een eigen app voor mobiel betalen. Maar daarmee kan de automobilist alleen bij dit ene merk terecht. Het unieke van de app van MultiTankcard is dat deze uiteindelijk uitgerold kan worden over alle 4.200 tankstations in Nederland. Je kunt er straks overal mee terecht. Dat is, ook internationaal gezien, bijzonder.”

Uiteindelijk wil MultiTankcard landelijk 100 procent dekking bieden voor het in-app-betalen. Jeroen Buyk, Retail Manager bij Tamoil, is tevreden dat de locaties van het bedrijf uit Ridderkerk de eerste zijn waar dit mogelijk is. “Gemak dient de mens. We zien dat de behoefte aan mobiel betalen bij onze klanten groeit. We sluiten ons daarom graag aan bij deze mooie stap van MultiTankcard en zijn trots om aan de basis te staan van dit project.”

De toekomst

MultiTankcard werkte bij de uitrol van het mobiel betalen samen met TSG Netherlands, aanbieder van geïntegreerde betaaloplossingen. “Mobiel betalen heeft de toekomst omdat het makkelijk, snel en gebruiksvriendelijk is. De automobilist hoeft alleen maar de slang te pakken en kan na het tanken weer weg. Maar we bieden pomphouders ook nog de mogelijkheid om een voucher te sturen na het tanken die gebruikt kan worden in de shop”, vertelt Frans Somers van TSG.

Volgens de aanbieder van tankkaarten sluiten in het derde en het vierde kwartaal naast Tamoil ook andere ketens aan bij het initiatief. Daarmee zou de landelijke dekking tegen het einde van het jaar op zo’n 40 tot 50 procent komen. In de app kan gezien worden of een tankstation deelneemt aan het in-app betalen. Er verschijnt dan automatisch ook een betaaloptie.

De in-app-betaalmogelijkheid is beschikbaar voor werknemers, mkb’ers en zzp’ers met een MoveMove-pas van MultiTankcard. Na de zomer is de app ook beschikbaar voor alle leaseautorijders met de MultiTankcard-pas.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.