Chaos bij Belgisch tankstation: overstroming door defecte pomp

Bij een tankstation van Gabriëls in het Belgische Mortsel stroomde afgelopen week 170 liter benzine weg door een defecte pomp. Terwijl de tank van de auto al volledig vol zat, bleef de pomp maar doorgaan, schrijft de krant Het Nieuwsblad. 

“De man legde het pistool op een riooldeksel dat uitgeeft op een ondergrondse opvangplaats en belde de politie. Een ploeg kwam ter plaatse, drukte de noodstop in waardoor het tankstation buiten dienst werd gesteld en verwittigde de brandweer”, citeert het dagblad een lokale politiemedewerker.

Afgesloten

Voor de zekerheid werd het tankstation door de politie afgesloten. De benzine stroomde via het vulpistool een ondergrondse opvangplaats in, maar omdat ook de capaciteit van die opvangplaats was bereikt, werd het tankstation afgesloten met een politielint.

Uiteindelijk kwam een technicus om het probleem op te lossen. Vanwege de onophoudelijke toevoer van de brandstof werd er 250 euro van de rekening van de automobilist afgeschreven. Dat bedrag wordt volgens de krant waarschijnlijk snel weer overgemaakt naar de pechvogel, die het onderling met de pomphouder verder zal regelen.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.