Afzet motorbrandstoffen: na regen weer zonneschijn

De afzet van motorbrandstoffen was afgelopen maart bijna 1,06 miljard liter. Het gaat om een stijging van ruim 6 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Dat blijkt uit een analyse van de meest recente CBS-cijfers door brancheorganisatie BOVAG.

Afgelopen jaar brak halverwege maart de coronacrisis uit, waardoor thuiswerken de norm werd. In januari en februari dit jaar was in Nederland nog een harde lockdown van kracht. ‘’In de eerste twee maanden van 2021 kwam de verkoop van diesel, benzine en LPG niet verder dan respectievelijk 837 en 853 miljoen liter. Dat was voor het eerst dat er twee maanden achter elkaar minder dan 900 miljoen liter in Nederland werd getankt’’, stelt BOVAG.

Begin maart werden de coronamaatregelen wat versoepeld. Dat resulteerde volgens de brancheorganisatie direct in een opleving van de brandstofafzet: bijna een kwart in ten opzichte van een maand eerder. ‘’Desondanks was het eerste kwartaal van 2021 met een krappe 2,75 miljard liter het slechtste ooit (sinds het CBS op maandbasis de totale afzet inventariseert) qua verkoop van motorbrandstoffen. Niet eerder werd er in het eerste kwartaal van een kalenderjaar minder dan 3 miljard liter afgeleverd, aldus de CBS-data.’’

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.