Nederlandse benzineprijs breekt wederom record

De Nederlandse benzineprijs bereikte maandag de hoogste stand ooit. De adviesprijs voor een liter Euro 95 bedroeg maar liefst 1,905 euro. Dat meldt consumentenorganisatie UnitedConsumers, die dagelijks de brandstofprijzen bijhoudt op basis van de adviesprijzen van de vijf grootste oliemaatschappijen.

Dat de prijzen blijven stijgen, heeft volgens UnitedConsumers onder andere te maken met de ontwikkelingen op de oliemarkt. De versoepelingen van de coronamaatregelen zorgen ervoor dat economieën weer openen en de vraag naar brandstoffen stijgt.

De adviesprijs voor een liter diesel bedraagt 1,544. Het record voor die brandstof staat nog altijd op 1,558, de prijs van medio oktober 2012. Pomphouders kunnen overigens afwijken van de adviesprijzen. Doorgaans liggen de prijzen bij benzinepompen langs de snelweg het hoogst. Volgens prijsvergelijker brandstof-zoeker.nl zijn er in Nederland ook nog pompen waar voor minder dan 1,70 euro benzine getankt kan worden.

Onlangs werd het oude record uit oktober 2012 al verbroken. Toen stond de adviesprijs op 1,897 euro per liter benzine.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.