Meer vraag naar oliën en vetten door groeiende biodieselproductie

De handel in oliën en vetten steeg, ondanks de coronacrisis, het afgelopen jaar flink in Nederland. Dat heeft onder andere te maken met de grote vraag naar biodiesel, meldt het ANP. Biodiesel wordt namelijk gemaakt van zowel dierlijke als plantaardige oliën en vetten.

Er werd vooral meer raapzaadolie geïmporteerd, zegt de branchevereniging voor bedrijven in dierlijke en plantaardige oliën (MVO). De import van die olie steeg in Nederland met ongeveer een kwart. Dat er meer vraag naar de brandstof was, had vooral te maken met de bouw van een nieuwe biodieselfabriek in ons land. Ook gebruikte oliën en vetten, waarvan eveneens biodiesel gemaakt wordt, waren daardoor in trek.

De totale export van oliën en vetten steeg in 2020 naar 12,3 miljard euro. Dat is een stijging van 16 procent ten opzichte van de 10,6 miljard euro een jaar eerder. Ook de import steeg aanzienlijk, naar 14,9 miljard euro in 2020 tegenover 12,7 miljard euro een jaar eerder.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.