Bio-CNG OG Heerenveen

OG opent tanklocatie met Bio-CNG in Friesland

Foto: OrangeGas (OG)

OG (OrangeGas) opende deze week een tankstation met Bio-CNG naast het eigen hoofdkantoor in Heerenveen. De tanklocatie aan Pluto, vlakbij de A7, is alweer het 108e vulpunt van het bedrijf.

Op de locatie is vooralsnog alleen Bio-CNG te tanken. De brandstof, die ook wel groengas genoemd wordt, is geschikt voor zowel trucks als personenauto’s. Bio-CNG wordt gemaakt van afval en wordt gezien als een duurzaam alternatief voor fossiel aardgas. De brandstof zou tot 90 procent minder CO2 uitstoten dan diesel en benzine.

OG wil de locatie uiteindelijk uitbreiden met meerdere pompen voor schone brandstoffen. Allereerst zullen er snelladers op het terrein geplaatst worden. Later volgt ook waterstof. Het is de bedoeling dat op het station in samenwerking met EG ook de brandstof HVO 100 wordt aangeboden. Daarnaast zijn er plannen voor het gezamenlijk aanbieden van CO2 met Thermoking en LNG met Rolande. Op welke termijn dat zal gebeuren, is nog niet duidelijk.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.