OrangeGas (OG) uitbreiding Zweden

OG breidt verder uit en brengt aantal locaties in Zweden op zes

Bron: OG

Het Nederlandse bedrijf OG (OrangeGas) opende onlangs haar zesde locatie in Zweden. Het gloednieuwe tankstation is te vinden in Färjestaden, op het eiland Öland in de Oostzee. Op de duurzaam ingerichte locatie kunnen klanten terecht voor Bio-CNG. Ook staan er twee snelladers. 

Het tankstation is de eerste van OG op Öland, maar het bedrijf zegt hard op weg te zijn om het Bio-CNG netwerk op het eiland verder uit te breiden. ‘’Met de komst van het station in Färjestaden is OG een serieuze speler geworden in Zweden op het gebied van duurzame brandstoffen. Het is het zesde publieke station in Zweden waar Bio-CNG verkocht wordt en hier blijft het niet bij. Later dit jaar wordt op Öland nog een locatie in Borgholm geopend’’, aldus het bedrijf uit Friesland. 

Over de grens

OG breidt het netwerk van tankstations in hoog tempo uit. Daarbij focust de onderneming zich niet alleen op Nederland en Zweden, maar kijkt het bijvoorbeeld ook naar Duitsland. Daar zijn momenteel al 145 locaties met pompen van het merk te vinden. De ambitie van OG is om de grootste schone retailer van brandstoffen in Europa te worden. Daarmee hoopt het bedrijf bij te dragen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen op zowel landelijk als Europees niveau. 

Bio-CNG, ook wel groengas genoemd, is geschikt voor zowel trucks als personenauto’s. De brandstof wordt gemaakt van afval en wordt gezien als een duurzaam alternatief voor fossiel aardgas. De overige OG-locaties in Zweden zijn te vinden in Helsingborg, Höganäs en Stockholm/Bromma.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.