Tankstations steeds vaker gebruikt in fraudepogingen

Fraudeurs die proberen om via Whatsapp geld afhandig te maken van anderen, doen zich steeds vaker voor als pomphouder. Dat meldt de Belangenvereniging Tankstations (BETA), nadat er meerdere meldingen waren binnengekomen van leden van de brancheorganisatie die vragen kregen van slachtoffers. 

De Whatsapp-fraudeurs benaderen hun slachtoffers met de mededeling dat ze hebben getankt zonder te betalen. Om alsnog de ‘kosten’ te dekken, krijgen ze een betaalverzoek toegestuurd. Daarmee zouden ze hun zogenaamde rekening vervolgens mogen betalen.

BETA vraagt pomphouders om altijd serieus in te gaan op klachten van klanten over mogelijke berichten via Whatsapp. ‘’Leg uit dat tankstations nooit op dergelijke manieren contact leggen over openstaande betalingen en verzamel mogelijke contactgegevens van de fraudeurs’’, aldus de branchevereniging. BETA roept op om vervolgens met de gegevens naar de politie te stappen. Zij kunnen de zaak dan overnemen. 

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.