AgriSnellaad laadpaal Zeeland

AgriSnellaad, AgriSneltank en CZAV Brandstoffen vallen voortaan onder CZAV Mobility Group 

Bron: AgriSnellaad

De activiteiten van het Zeeuwse CZAV vallen voortaan onder de CZAV Mobility Group. Daarmee zet het bedrijf ‘een stap vooruit in toekomstbestendige en bereikbare mobiliteit’ in het zuidwesten van Nederland. Onder de groep vallen de dochterondernemingen AgriSnellaad, AgriSneltank en CZAV Brandstoffen. 

Het bedrijf is van oudsher een landbouwcoöperatie waarmee gezamenlijk landbouwproducten werden ingekocht en verkocht. Tegelijkertijd ontstonden daarmee ook de eerste tankstations in de regio Zuid-West. Met AgriSneltank exploiteert het bedrijf nog altijd 22 van die tankstations. Daarnaast heeft de onderneming een eigen groothandel voor de in- en verkoop van brandstoffen: CZAV Brandstoffen. In 2018 stapte het bedrijf bovendien in de markt van laadpalen met de formule AgriSnellaad. 

Zierikzee

Volgens het bedrijf is de overgang naar de CZAV Mobility Group een ‘logisch vervolg van deze eerder ingezette lijn’ op het gebied van duurzamere mobiliteit. CZAV Mobility Group vindt het niet ondenkbaar dat er in de toekomst andere dochterondernemingen worden toegevoegd aan het bedrijf. Dat zou bijvoorbeeld een formule gericht op waterstof kunnen zijn. 

De huidige tankstations die onder de groep vallen, zullen daarbij ook langzaam veranderen in ‘energiestations’. ‘’We bieden klanten naast traditionele brandstoffen ook steeds vaker 100 procent duurzame stroom voor de elektrische auto. Op onze nieuwe locatie in Zierikzee vertalen we de visie van CZAV Mobility Group naar de praktijk. Onder één dak bieden we hier zowel traditionele brandstoffen voor personenvervoer, een high-speed tankeiland met duurzame AdBlue voor zakelijke vervoer en tevens snelladers voor elektrisch vervoer via AgriSnellaad’’, schrijft het bedrijf. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.