NXT Tankstation Beverwijk

Nieuw NXT-tankstation in Beverwijk geopend

Bron: NXT (Erik Boschman)

Beverwijk is een tankstation rijker. Deze week opende GP Groot een nieuwe locatie van het tankconcept NXT op bedrijventerrein Kagerweg. Het brandstoffen- en energieconcept focust zich op ‘minder milieubelastende mobiliteit’. 

Met NXT wil GP Groot de alternatieve brandstoffen breder beschikbaar stellen. De locatie aan het Gooiland ligt vlakbij de bekende Beverwijkse Bazaar. Volgens het bedrijf past het tankstation goed op het bedrijventerrein, dat grote ambities heeft op het gebied van energiebesparing en duurzaam ondernemen. 

‘’Het station heeft een duurzaam karakter. Dit komt onder andere tot uiting in de aangeboden brandstoffen, de landschappelijke samensmelting van het station met de omgeving en het feit dat het station door de toepassing van zonnepanelen in de eigen energiebehoefte voorziet. Het tankstation is door het gebruik van modulaire luifels bovendien schaalbaar. Het kan bij een groeiende vraag naar alternatieve brandstoffen eenvoudig worden uitgebreid. Dat alles maakt het NXT-station het ‘tankstation van de toekomst’’’, schrijft het bedrijf. 

Op de locatie kunnen klanten terecht voor zowel reguliere als duurzamere brandstoffen, zoals Neste MY Renewable Diesel. Dat is een hernieuwbare dieselbrandstof die uit gebruikte plantaardige oliën en vetten wordt geproduceerd. De brandstof is geschikt voor alle dieselvoertuigen en zou leiden tot 90 procent minder CO2-uitstoot ten opzichte van reguliere fossiele diesel.

Ook is AdBlue beschikbaar onder de luifel. Daarnaast worden later pompen voor brandstoffen als CNG en waterstof aan het terrein toegevoegd. Ook krijgt het tankstation in Beverwijk dit jaar nog snelladers. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.