AgriSnellaad laadpaal Ecotap

AgriSnellaad breidt Zeeuws netwerk van laadvoorzieningen in hoog tempo uit

Bron: AgriSnellaad

AgriSnellaad opende afgelopen week een laadplein waarop 24 auto’s tegelijkertijd van stroom kunnen worden voorzien. In de Zeeuwse badplaats Renesse plaatste het bedrijf laadpalen van het merk Ecotap. De laders op het plein zijn niet alleen bedoeld voor bewoners, maar vooral ook voor toeristen.

Roel Clement ziet dat de vraag naar laadvoorzieningen in Zeeland snel toeneemt. ‘’We zijn erg trots op het laadplein. Elektrisch laden is ‘de nieuwe wifi’. Mensen vragen er écht naar: zijn er wel voorzieningen, kan ik wel komen met mijn elektrische auto? Hier laten we zien dat het kan’’, aldus de manager brandstoffen en laden van AgriSnellaad.

Renesse trekt jaarlijks grote aantallen strandgangers, voornamelijk uit Duitsland. Toeristen kunnen hun auto op het laadplein op Schouwen-Duivenland parkeren en opladen, terwijl ze vervolgens met het natransport richting de zee kunnen gaan. ‘’Het is een hele mooi voorziening voor de toeristen, maar natuurlijk ook voor de inwoners’’, zegt wethouder van verkeer, vervoer en parkeren Ankie Smit. 

Locaties

Inmiddels heeft AgriSnellaad meer dan honderd laadplekken. Het overgrote deel daarvan is te vinden in Zeeland, een klein gedeelte in Zuid-Holland. Het netwerk wordt elke maand verder uitgebreid. Zo werd bijvoorbeeld eind 2020 een laadlocatie bij de Beroepscampus in Sommelsdijk gerealiseerd. Daar werden drie laadpalen geplaatst. Ook werd in Kwadendamme de eerste openbare laadpaal geplaatst op de parkeerplaats van Supermarkt Verbeek. 

De formule AgriSnellaad is onderdeel van de de Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging, de CZAV. Ook AgriSneltank maakt daar deel van uit. Dat bedrijf heeft in het zuidwesten van het land meerdere onbemande tankstations. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.