Fountain Fuel waterstof energie-stations

Fountain Fuel opent in 2022 drie ‘energie-stations’ met waterstof en snelladers

Bron: Fountain Fuel

Fountain Fuel opent in 2022 drie ‘energie-stations’ in Amersfoort, Rotterdam en Nijmegen. Op de locaties staan batterij-elektrisch laden en het tanken van waterstof centraal. Volgens het bedrijf uit het Utrechtse Hoogland hebben de stations een ‘sympathieke uitstraling’. Ook krijgen meerdere nieuwe locaties voorzieningen als een shop, horeca en bijvoorbeeld deelauto’s. 

Het eerste tankstation dat geopend wordt, is de locatie in Amersfoort. Volgens de planning zal dat in het eerste kwartaal van 2022 zijn. De locatie in Amersfoort wordt gerealiseerd op bedrijventerrein De Wieken-Vinkenhoef. Rotterdam en Nijmegen openen kort daarna. 

Transitie

Volgens Fountain Fuel is de energie-transitie onvermijdelijk. Het bedrijf is ervan overtuigd dat soms waterstof de beste oplossing biedt, terwijl in andere situaties accu’s het beste middel zijn. ”Waterstof tanken en elektrisch laden zijn complementaire technieken, net als benzine en diesel in de vorige eeuw”, aldus Fountain Fuel. Daarbij erkent het bedrijf dat waterstof nog in de kinderschoenen staat, terwijl het snelladen al verder is. De onderneming verwacht in waterstof een serieuze rol in te kunnen nemen. 

In Nijmegen wordt het tankstation geopend op het terrein van de voormalige elektriciteitscentrale in Nijmegen-West. In de stad werkt Fountain Fuel samen met energiebedrijf ENGIE. Het station wordt voor zowel vrachtwagens als personenauto’s geschikt. De locatie moet over zo’n twee jaar klaar zijn. Er wordt bij de bouw zoveel mogelijk met duurzame materialen gewerkt. 

Het bedrijf werkt momenteel nog samen met investeerders, waaronder bedrijven en overheden. Voor 2024 staan nog eens elf stations op de planning. Uiteindelijk wil Fountain Fuel bouwen aan een netwerk van ‘zero-emissie energie-stations’. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.