Amerikaanse stad wil dat alle traditionele tankstations verdwijnen

Petaluma, een stad in de Amerikaanse staat Californië, verbiedt het bouwen van nieuwe traditionele tankstations. Daarmee moet de transitie van diesel- en benzineauto’s naar CO2-neutrale vervoersmiddelen versneld worden. Dat meldt de krant San Francisco Chronicle.   

Volgens het dagblad, dat in de staat San Francisco gevestigd is, stemde de gemeenteraad unaniem voor het verbod op het bouwen, verbouwen, uitbreiden en verhuizen van traditionele tankstations. Het verbod moet de pomphouders aanmoedigen om juist over te stappen op tankstations waar automobilisten hun auto’s kunnen opladen of waterstof kunnen tanken. Dat mag namelijk nog wel. Op die manier hoopt de plaats in 2030 klimaatneutraal te zijn. 

“Ik hoop dat andere steden dit voorbeeld zullen volgen. Als ze bestaande fossiele brandstofstations hebben die niet meer aan de behoeften van hun gemeenschap voldoen, zullen ook zij besluiten dat ze er geen meer nodig hebben”, citeert de krant gemeenteraadslid D’lynda Fischer.

De plaats met zo’n 60.000 inwoners heeft momenteel zestien tankstations, waar nog een Safeway-locatie aan wordt toegevoegd. Die vergunningen waren al rond. Aan de wetgeving wordt volgens de krant al jaren gewerkt. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.