Green Planet werkzaamheden truckarena

Green Planet begonnen met bouw van ‘truckarena’

Foto: Green Planet

Bij tankstation Green Planet in het Drentse Pesse wordt een tank voor Hydrotreated Vegetable Oil (HVO) geplaatst. Het is de bedoeling dat de eerste vrachtwagens de brandstof nog voor de zomer kunnen tanken. Met de plaatsing van de tank wordt ook het startschot gegeven voor de bouw van de ‘truckarena’, een gedeelte met duurzame brandstoffen bestemd voor vrachtwagens.  

“Het mooie aan deze fossielvrije diesel is dat er geen aanpassingen aan de vrachtauto nodig zijn”, zegt Emile Keuter. Volgens de adviseur New Energy van Green Planet is het toevoegen van de brandstof op het terrein vooral positief voor de transportbedrijven. ‘’Wat we zien is dat bedrijven – volledig terecht – concurrerend willen blijven, maar ook duurzamer willen rijden. Dan is HVO gewoon een heel goed alternatief voor diesel.”

Duurzame brandstoffen

De werkzaamheden binnen het project met de naam ‘GREENFLEX for trucks’ moeten binnen enkele maanden afgerond zijn. De eerste leidingen liggen inmiddels in de grond. De truckarena komt naast de bekende groene boog van het tankstation. Op dat nieuwe gedeelte kunnen vrachtwagenchauffeurs uiteindelijk verschillende brandstoffen tanken waarvan de uitstoot beperkt is. Naast HVO worden later ook pompen met LNG en waterstof toegevoegd. Ook komen er snelladers in de truckarena.

HVO is voor automobilisten al sinds 2013 op het terrein te tanken, volgens Green Planet een tijd waarin nog bijna niemand de brandstof kende. ‘’In acht jaar tijd is er veel veranderd! Diezelfde verandering verwachten we de komende jaren te zien bij waterstof. Ook daarin zal Green Planet een voortrekkersrol spelen.’’ 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.