Fieten Olie wil aantal waterstoftankstations in Nederland fors uitbreiden

Bij het nieuwe tankstation dat Fieten Olie bouwt in het Overijsselse Steenwijk, kunnen klanten ook waterstof tanken. De locatie op het terrein bij Park Eeserwold moet halverwege het jaar in gebruik genomen worden. Het tankstation richt zich met het waterstofstation op zowel vrachtwagens als personenauto’s. 

Aan RTV Drenthe vertelde directeur Richard Fieten dat de duurzame brandstof op het industrieterrein, waar ook het tankstation op gebouwd wordt, zal worden opgewekt. Bovendien krijgt het nieuwe onbemande tankstation vijf wasboxen, stofzuigerplekken en een fastfoodvestiging. Op de locatie zullen naast benzine en diesel ook CNG, elektrische snelladers en dus waterstof te vinden zijn. LNG zit niet in het assortiment. Eerder vertelde Fieten aan TankPro dat die brandstof ‘een gepasseerd station is’.

Toekomstige aanbod

Ook liet Fieten eerder aan TankPro weten dat waterstof voor hem onmisbaar is in het toekomstige aanbod. “Ik ben ervan overtuigd dat elektrisch rijden voor kleine auto’s en korte afstanden een prima oplossing is. Het is inmiddels bewezen dat elektrische techniek voor auto’s prima werkt. Voor langere afstanden en het vrachtverkeer geloof ik in waterstof”, zei Fieten in november.

Momenteel kan op zes Nederlandse locaties waterstof getankt worden, maar dat worden er dus zeker tien.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.