Australische snelladers bezig aan opmars bij Nederlandse Shell-locaties

Het aantal snelladers op Nederlandse Shell-locaties neemt in rap tempo toe. Deze week liet het bedrijf weten dat de 160ste snellader in Noord-Brabant werd geplaatst. Aan het einde van dit jaar hoopt Shell in Nederland 250 snelladers te hebben. Deze moeten verspreid over tachtig locaties te vinden zijn. Een groot deel van die laders komt van het Australische Tritium. 

Op meer dan de helft van de zeventig Nederlandse Shell-locaties met snelladers, zijn de Tritium 175 kW laadpalen te vinden. ”Dit aandeel zal met de verdere uitrol nog verder oplopen”, laat Shell desgevraagd weten. De futuristisch ogende laders zijn volgens het Australische bedrijf bestand tegen temperaturen tussen de -30 en 50 graden Celsius. Alle elektrische voertuigen kunnen ermee geladen worden. 

Snelweglocaties

”Deze laders staan op snelweglocaties en ze zijn met een kleine ingreep om te bouwen naar 350 kW laders. Hiermee zijn we voorbereid op de toekomst, waar we steeds meer auto’s gaan zien die meer dan 175 kW laadvermogen aankunnen”, verklaart Shell de keuze voor het merk. ”Op dit moment zijn de meeste auto’s in Nederland nog niet geschikt voor meer dan 175 kW snelladen. Over vijf tot tien jaar kunnen we de laders dan gaan upgraden.”

Tritium bestaat sinds 2001 en werkt aan ‘de meest geavanceerde en betrouwbare snelladers’. ”De laders zijn van het merk Tritium, maar worden beheerd door onze eigen Charge Point Operator (CPO), New Motion.” Dat is het laadsysteem waar Shell mee werkt. Naast de snelladers van Tritium, heeft Shell ook de wat minder krachtige laders van het Amerikaanse Efasec in het netwerk. Deze hebben een vermogen van 160 kW.

Uitbreiding

Een relatief groot deel van de snelladers werd geplaatst in Noord-Brabant. ”Met zo’n 34 Shell Recharge-snelladers in deze provincie, is de dekking uitstekend. De 160ste snellader van het Shell Recharge-netwerk staat op Shell-station Krogterijen in Breda”, liet het bedrijf deze week weten.

De laadpalen van het Australische bedrijf Tritium zijn sinds enkele maanden ook te vinden op het terrein van Shell Hazeldonk. Het Noord-Brabantse tankstation, dat aan beide kanten van de A16 locaties heeft, is in totaal acht laadpalen van 175 kW rijker. Volgens het personeel van de locatie Hazeldonk-West is er nog een positieve bijkomstigheid: ”We zijn heel blij dat we nu ook de elektrische gasten kunnen helpen met ‘tanken’. En de koffie is bij ons gratis wanneer men de auto aan het opladen is.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.